Hrvatski radio

Radio Osijek

Svrati u park

28.04.2022.

21:55

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat

Plakat

Foto: PLANTaža / -

Udruga PLANTaža poziva „Svrati u park” u subotu, 30. travnja od 10 do 14 sati na druženje s prirodom. U ružičnjaku u Parku kralja Držislava, nedaleko od Školjke od 10 do 14 sati, kako naglašavaju, ispod procvalih stabala i pupova ruža posjetitelji mogu između Pelcerijade, Pazarenja, bombe od sjemena i oslikavanja prirode izabrati nešto za sebe.

„Naš planet prepun je čudesnih mjesta na kojima možemo uživati u čarima netaknute prirode. Ipak, ne odnosimo se prema njoj uvijek kako bismo trebali te nas zbog toga i ona sve češće kažnjava. Cilj nam je zahvaliti našem planetu na svemu što nam daje i dati vlastiti doprinos u zaštiti okoliša”, ističu organizatori,

Program:


PELCERIJADA, odnosno razmjena pelcera (reznica) gdje ćete imati priliku obogatiti vlastitu kolekciju biljaka tako da u zamjenu donesete svoje pelcere koji će usrećiti neke druge domove ili balkone, terase, vrtove. Ako imate samo višak biljaka s kojim nemate gdje ili nemate sa sobom biljke, a želite si pribaviti poneku, svakako ste dobrodošli.

PAZARENJE je koncept čija je ideja začeta upravo na prošlogodišnjem događaju Plantida, a od tada se redovito odvija na nekoliko lokacija u gradu. Riječ je o second hand buvljaku gdje možete naći probranu odjeću, a nerijetko i zanimljive vintage odjevne komade. Na ovaj način promovira se ponovno korištenje dobro očuvane odjeće ali i potiče cirkularna ekonomija.

SEED BOMBS popularan su način sijanja raznih biljaka, najčešće cvijeća, na vrlo jednostavan i efikasan način. Naši volonteri pokazat će vam kako ih i vi možete izraditi te tako posaditi neke biljke na mjestima koja žude za njima. Seed bombs se služe i protiv deforestacije, primjerice u Keniji.

OSLIKAVANJE prirode- Inspiriraj se ! ... „U opuštenom ambijentu istražite vlastiti slikarski talent u tehnikama tuš i akvarel uz potreban pribor za slikanje. Pronađite inspiraciju te tako sa sobom ponesite uspomenu s našeg druženja”, pozivaju iz PLANTaže. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.