Hrvatski radio

Radio Osijek

Tjedan "Žena u crvenom"

31.01.2022.

15:11

Autor: Radio Osijek/TM

Žene u crvenom

Žene u crvenom

Foto: Osječko-baranjska županija / -

Od utorka, 1. veljače, do petka, 4. veljače, kada je "Dan crvenih haljina", Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije u sklopu projekta „Žene u crvenom“ provest će niz aktivnosti kojima promovira zdrave životne navike te educira o simptomima i čimbenicima rizika za razvoj cerebrovaskularnih bolesti. 

„Dan crvenih haljina“ obilježava se prvog petka u veljači. Akcija je to kojom se promiče borbu žena o preuzimanju brige o vlastitom zdravlju, podiže svjesnost o rizicima i specifičnostima moždanog udara kod žena, rano prepoznavanje simptoma te njegovo uspješno liječenja. Akcijom se ujedno želi senzibilizirati javnost, posebice članove obitelji, i ukazati na važnost pravovremenog prepoznavanja simptoma kako bi osoba koja je doživjela moždani udar dobila brzo i adekvatno liječenje.

"Osječko-baranjska županija prepoznala je značaj ove akcije te već četvrtu godinu zaredom, u sklopu projekta „Žene u crvenom“, nastavlja promovirati zdrave životne navike i educirati o simptomima i čimbenicima rizika za razvoj cerebrovaskularnih bolesti s ciljem unapređenja zdravlja i kvalitete života stanovnika naše županije. A poznato je i da je prevencija najbolji način liječenja mnogih bolesti", ističe se na službenim mrežnim stranicama županije.

U tjednu od 1. do 4. veljače 2022. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije u sklopu projekta „Žene u crvenom“ provest će niz aktivnosti iz područja znanosti, zdravlja, obrazovanja, kulture i umjetnosti, i to:

Utorak, 1. veljače, 9:00-16:00 sati, online

Znanstveno-stručni skup „Multidisciplinarni pristup u prevenciji moždanog udara - značaj komunikacije u provođenju preventivnih programa“

Utorak - petak, 1. do 4. veljače, online

Edukativni sadržaj za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola na području Osječko-baranjske županije; Webinar „Moždani udar - Dan crvenih haljina“.

Četvrtak, 3. veljače, 17.30 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Izložba fotografija: Žene u crvenom

Autorica izložbe: Vesna Mores

Fotografije odabrala: Mateja Moser i Kristina Delalić Ventengl

Petak, 4. veljače, 19.00 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Mjuzikl „Sugar“


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.