Hrvatski radio

Radio Osijek

Trčimo za mentalno zdravlje

26.09.2022.

13:09

Autor: Radio Osijek/TM

Trčimo za mentalno zdravlje

Trčimo za mentalno zdravlje

Foto: Filozofski fakultet Osijek / -

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja Filozofski fakultet u Osijeku u nedjelju, 9. listopada organizira utrku pod nazivom Trčimo za mentalno zdravlje.

„U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja te naglašavanja zaštitnih čimbenika u njegovu očuvanju, ovom manifestacijom promoviraju se pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno zdravlje i psihološku dobrobit. Naime, istraživanja pokazuju da aerobna tjelesna aktivnost, poput trčanja, ima pozitivne učinke na mentalno zdravlje u vidu smanjenja simptoma depresije i anksioznosti, poboljšavanja raspoloženja te smanjenja stresa”, ističu organizatori.

Start utrke u duljini od 5 km je u 17 sati na osječkoj Kopiki (istočni ulaz), gdje je i cilj.

Prijave za utrku primaju se do 30. rujna ili do ispunjenja limita od 300 sudionika koji su uplatom startnine osigurali svoje mjesto.

Startnina/kotizacija za sudjelovanje u utrci iznosi 30,00 kn te uključuje:

    • majicu za trčanje (Decathlon) s logom utrke

    • startni paket s poklonima sponzora

    • elektroničko mjerenje vremena (čip) i objava rezultata

    • medalju za sudjelovanje

    • okrijepu na stazi (voda)

    • medalje za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji

    • točeno pivo za sudionike utrke

    • organizaciju utrke

Suorganizatori su Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz potporu Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te uz logističku podršku Turističke zajednice grada Osijeka i županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Pokrovitelji su Osječko-baranjske županija i Grad Osijeka.

„Utrka se ne bi mogla održati bez velikodušne podrške naših sponzora! Zahvaljujemo im na prepoznavanju naše ideje, ukazanom povjerenju i podržavanju manifestacije kojom ističemo važnost cjelokupnog sustava podrške mentalnom zdravlju u zajednici”, ističe se u najavi ove manifestacije. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.