Hrvatski radio

Radio Osijek

Tribina Udruge Franak

13.03.2023.

19:36

Autor: Radio Osijek/TM

Tribina Udruge Franak

Tribina Udruge Franak

Foto: Iz poziva organizatora / -

Udruga Franak poziva sve korisnike kredita u valuti švicarski franak da dođu na javnu tribinu što će se u subotu, 18. ožujka održati u Osijeku, i informiraju se o svemu što ih zanima o tzv. slučaju franak. Tribina će se održati u prostoru Gradske četvrti Gornji Grad, na adresi Trg Lava Mirskog 1. Početak je u 11 sati.

Iz Udruge Franak poručuju: „Ne ostavljajte svoj novac bankama, 14. lipnja ove godine nastupa zastara vaših potraživanja, i zato se informirajte o svojim pravima i dođite na tribinu u Osijeku.

Istoga dana Franak organizira javne tribine u šest najvećih gradova Hrvatske – Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Varaždinu i Dubrovniku s ciljem informiranja građana o zaštiti kolektivnih interesa i prava potrošača korisnika kredita u valuti švicarski franak (CHF).

„Kako se radi o temi koja je od interesa velikog broja građana koji su imali ili još uvijek imaju kredite u švicarskim francima naši aktivisti će uz stručnu podršku odvjetnika na tribinama obraditi teme o kolektivnoj presudi protiv osam banka i pravnoj sigurnost za potrošače korisnike CHF kredita (nekonvertirani CHF krediti), o konvertiranim CHF kreditima prema ZID ZPK 2015. (tzv. Zakonu o konverziji), o otvorenim pravnim pitanjima te zastari potraživanja koja nastupa nakon 14. lipnja 2023.”, ističu organizatori tribine i podsjećaju da je nesavjesno poslovanje osam najvećih banaka u Hrvatskoj 2. prosinca 2022. godine potvrdio i Europski sud za ljudska prava odbacivši sve tužbe banaka u korist 125.000 hrvatskih potrošača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.