Hrvatski radio

Radio Osijek

U Strossmayerovoj autobusi umjesto tramvaja

05.06.2022.

15:18

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Privremena regulacija prometa

Privremena regulacija prometa

Foto: GPP / -/-

Zbog nastavka  radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, od 6. lipnja do kraja listopada 2022. godine, na dionici od Trga Ante Starčevića do Rokove ulice, uspostavlja se privremena regulacija prometa.

Na dijelu tramvajske linije broj 1 od Trga Ante Starčevića do Višnjevca  tramvaji neće prometovati, već će umjesto tramvaja voziti autobusi. Trasa prometovanja autobusa na dijelu tramvajske linije 1 od Trga A. Starčevića u smjeru Višnjevca: Trg A. Starčevića - Županijska - Gundulićeva – Rokova i dalje tramvajskom trasom u Strossmayerovoj ulici do Višnjevca.

Tramvajska linija 1 od Trga Amte Starčevića prema Zelenom polju prometuje preko kolodvora: Trg Anta Starčevića (stajalište ispred zgrade Županije na Trgu Ante Starčevića) – Županijska – kolodvor – Zeleno polje.

Presjedanje putnika iz tramvaja u autobus obavljat će se na privremenom autobusnom stajalištu ispred hotela Central (zapadni kolosijek), a iz autobusa na tramvaj na tramvajskom stajalištu ispred zgrade Županije na Trgu Ante Starčevića, uz napomenu da je obvezno potvrditi kartui u vozilu u kojem se prvotno obavlja vožnja, kao i u vozilu na koje se presjeda, što će se registrirati kao jedna vožnja.

Na trasi prometovanja autobusa od Trga Ante Starčevića u smjeru Višnjevca koristit će se postojeće autobusno stajalište u Gundulićevoj ulici, kao i sva postojeća tramvajska stajališta duž cijele dionice tramvajske linije od Rokove ulice do Višnjevca. Polasci tramvaja i autobusa dostupni su na mrežnim stranicama GPP.

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđena obustava prometovanja sjevernom kolničkom trakom i ukidanje parkirališta na sredini kolnika, te preusmjeravanje prometa na južnu kolničku traku za smjer kretanja istok - zapad po južnom dijelu dosadašnjeg kosog parkirališta na kolniku ceste, a za smjer kretanja zapad - istok po južnom tramvajskom kolosijeku.

Dodajmo i obavijest da do 15. prosinca 2022. godine Gravia d.o.o. za investitora Hrvatske ceste izvodi radove na rekonstrukciji državne ceste DC 417 Osijek: Ulica Vukovarska cesta (križanje kod MIO Standarda) - raskrižje Nemetin te da će promet biti preusmjeren na Južnu obilaznicu preko Čvora Osijek istok (Elektroslavonija).Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.