Hrvatski radio

Radio Osijek

U Sokolu besplatne radionice rekreacije za trudnice

11.01.2022.

14:52

Autor: Radio Osijek/TM

Besplatna radionica rekreacije za trudnice na Sokolu

Besplatna radionica rekreacije za trudnice na Sokolu

Foto: Sokol centar Osijek / -

U Sokol centru će u petak, 28. siječnja biti organizirana besplatna gimnastička radionica za trudnice. Cilj radionice je umjerenom tjelesnom aktivnošću zadržati i razvijati osnovnu fleksibilnost tijela koja će svim polaznicama uvelike pomoći održati zdravu tjelesnu formu za vrijeme trudnoće i vratiti ju nakon porođaja. 

„Nakon uspješno provedenih gimnastičkih radionica za roditelje i najmlađe, gdje su se pod nadzorom trenera učili prvi gimnastički koraci, u sklopu projekta „Zdrav roditelj – zdravo dijete“ koje provodi Gimnastičko društvo Osijek-Žito stigao je red na besplatne radionice za trudnice. Izvrsna je ovo prilika svim trudnicama da se okušaju u pažljivo osmišljenoj rekreaciji te razviju osnovnu snagu cijelog tijela i tijekom trudničkih mjeseci”, ističe se u obavijesti o održavanju radionice, koja se organizira uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

„Prednosti vježbanja u trudnoći su brojne, a na radionicama će sve polaznice raditi vježbe laganog do umjerenog intenziteta uglavnom u sjedećem ili ležećem položaju koje poboljšavaju cirkulaciju i pokretljivost. Svakako preporučujemo trudnicama fizičku aktivnost, naravno uz stručno vodstvo, jer će tim putem znatno jednostavnije vratiti zdravu tjelesnu formu nakon poroda“, istaknula je Ivana Maltašić iz GD Osijek – Žita.

Radionica će se održati u petak, 28. siječnja 2022. godine (Sokol Centar Osijek) i to u terminu od 17 do 18 sati. „Broj mjesta je ograničen zato pozivamo sve zainteresirane trudnice da se čim ranije prijave za sudjelovanje”, napominju organizatori.

Prijave se primaju online putem poveznice: https://bit.ly/rekreacija-za-trudnice ili telefonski na broj 091 421 1188.

Projekt "Zdrav roditelj - zdravo dijete" ima za cilj sadašnjim i budućim roditeljima djece do 3 godine starosti osigurati podršku u razvoju roditeljskih kompetencija kroz sudjelovanje u nizu radionica i sportskih druženja roditelja i djece. Navedeni projekt provodi Gimnastičko društvo Osijek - Žito uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade do kolovoza 2022. godine kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu. 

Radionica - rekreacija za trudnice

Radionica - rekreacija za trudnice

Foto: Sokol centar Osijek / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.