Hrvatski radio

Radio Osijek

Uhvatite zadnji vlak za Zemlju bez granica...

29.08.2022.

Zadnja izmjena 12:31

Autor: Radio Osijek

Goran Bošković

Goran Bošković

Foto: HRT / Radio Osijek

Bliži se Međunarodni festival „Zemlja bez granica” koji će od 31. kolovoza do 3. rujna pod nazivom „Zemlja za...” obuhvatiti 40-ak aktivnosti. Iz Udruge Breza poručuju kako se još može prijaviti za sudjelovanje u radionicama i pozivaju zainteresirane da se aktivno uključe u festival koji će Osijek ponovno pretvoriti u grad maštovite kreacije.

„Pobrinuli smo se da svi koji žele budu dio Zemlje bez granica tako da se za radionice možete prijaviti još ovaj i početkom idućega tjedna. Možete se uključiti u glazbenu, grafitersku, plesne radionice, radionicu stand up komedije koju će voditi Marina Orsag... Na trgu Ante Starčevića počinjemo 31. kolovoza u 17 sati s kojeg ćemo biciklima i skejtovima krenuti na piknik u Drvengrad na kojem nas čeka hrpa zabave i zanimljivosti, a glavna je veliki balon kojim će se oni koji to žele moći vinuti iznad gradskih krovova”, rekao je u našem programu Goran Bošković iz Udruge Breza i pozvao sve koji žele da se prijave preko stranice www.zemljabezgranica.com.

Na Zemlji bez granica sudjelovat će umjetnici, perfomeri i kulturno-pedagoški djelatnici iz osam zemalja – Ukrajine, Nizozemske, Poljske, Srbije, Njemačke, Bugarske Rumunjske i Finske. Uz radionice, održavat će se i večernja događanja – koncerti, predstave i umjetničko zabavni performansi. Kako je 2022. Europska godina mladih i Europska godina zelenih gradova, program će biti usmjeren na promociju zdravog načina života, važnosti zelenila, zelenog promišljanja i održivog razvoja. Većina će aktivnosti biti održana u Perivoju kralja Tomislava.


Goran Bošković iz Udruge Breza

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.