Hrvatski radio

Radio Osijek

“Umijeće ljubavi” na FFOS-u

14.03.2023.

19:25

Autor: Radio Osijek/TM

“Umijeće ljubavi” na FFOS-u

“Umijeće ljubavi” na FFOS-u

Foto: Iz poziva organizatora / -

Na Filozofskom će se fakultetu u velikoj svečanoj dvorani (soba broj 60, II kat) u srijedu, 15. ožujka od 14 do 18.35 sati održati znanstveno-stručni skup na kojem će se čuti izlaganja na temu „Umjeće ljubavi”. U stankama između predavanja na skupu će svirati Opća opasnost.

„Propitkivanje ljubavi i traganje za odgovorom na naizgled jednostavno pitanje „Što je to ljubav i kako ona izgleda?“ ipak nije tako lako. Umijeće ljubavi je nešto što se uči ovladati, jer za isto nema u potpunosti gotovih uputa. No, ako želite pokušati postati majstor u ljubavi morate savladati i teoriju i praksu, a priliku za to ćete dobiti u sklopu nadolazećeg projekta „Umijeće ljubavi“”, stoji u najavi skupa.

Prvo predavanje „Fenomen ljubavi“ održati će dr. sc. Marina Matić, licencirana geštalt psihoterapeutkinja koja će pružiti definicije ljubavi te njezinih vrsta i razlike između zaljubljenosti i ljubavi u okviru geštalt terapije.

Besplatne ulaznice za predavanje rezervirajte na http://bit.ly/3J5gORR

Što se događa s mozgom kada smo zaljubljeni i kako se opisuje epigenetika jednog para dijeljenjem zajedničkih obroka, u idućem će predavanju odgovorit prof. dr. sc. Marija Heffer u sklopu teme „Recept za ljubav“. 

Besplatne ulaznice za predavanje rezervirajte nahttp://bit.ly/3JpdphV

Kroz panel raspravu „Različite percepcije ljubavi“ prof. dr. sc. Biljana Oklopčić predstaviti će perspektivu ljubavi u engleskoj i hrvatskoj književnosti, dok će izv. prof. dr. sc. Daniela Šincek nešto više reći o socijalno psihološkoj, odnosno kulturološkoj percepciji ljubavi, a doc. dr. sc. Tatjana Ileš o perspektivi ljubavi kroz medije.

Besplatne ulaznice za panel rezervirajte na http://bit.ly/3kUTFJU

Zajednicu Kognitivna muza koja se bavi psihološkim savjetovanjem i partnerskim odnosima osnovali su Dinko Pleša, psiholog i psihoterapeut i Izabela Pleša, kroatistica, specijalistica za digitalni marketing i psihoterapeutkinja u edukaciji. Kao jedni od organizatora projekta kroz vlastito predavanje „Lekcija o ljubavnim odnosima“ predstaviti će međuljudske odnose, odnosno razlikovanje zdrave i toksične veze te savjete za to.

Besplatne ulaznice za predavanje rezervirajte na http://bit.ly/3T4SRyv

Kao faktor iznenađenja u sklopu edukativnog dijela projekta dolaze i gosti iz benda Opća opasnost kako bi na otvaranju i u pauzama od predavanja odsvirali i otpjevali svoje domaće top list hitove kojima već godinama postižu ogromne uspjehe i spajaju ljude.

Projekt “Umijeće ljubavi” održava Hrvatska akademska zajednice Sveučilišta u Osijeku (HAZ UniOs) u suradnji s Klubom studenata psihologije Filozofskog fakulteta Osijek (Psihos) i Agencijom za usluge psihološkog savjetovanja te rada na osobnom rastu i razvoju Kognitivnom muzom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.