Hrvatski radio

Radio Osijek

Utrka XCO Kopika

23.03.2023.

19:33

Autor: Radio Osijek/TM

Letak kojim se najavljuje utrka

Letak kojim se najavljuje utrka

Foto: BK Osijek 2010 / .

U nedjelju, 26. ožujka održava se biciklistička utrka XCO Kopika Osijek, koja se petu godinu za redom organizira u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige. Vozi se po kružnoj cross-country stazi, a natjecatelji su podijeljeni u više od deset kategorija.

Mjesto okupljanja je Skate park Pannonian, registracija natjecatelja i podjela startnih brojeva je od 8,30 do 10 sati

Staza: Kružna cross-country staza, duljine 4000m i 50m visinske razlike. Označena strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera. Podloga 3,400m šumski singletrack, 600m makadam/asfalt.


O utrci: 

Utrka XCO Kopika organizira se na lijevoj obali Drave, odmah kraj pješačkog mosta. Ova utrka organizira se već petu godinu za redom u sklopu Slavonske brdsko biciklističke lige. U prosjeku svake godine na utrci sudjeluje 90-ak natjecatelja koji se okupljaju primarno iz Slavonije, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske (Zagreb, Rijeka) te susjednih zemalja (BiH, Mađarska, Srbija). Staza je kružnog oblika te kroz više krakova vožnje ima više od 3 kilometra šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje. Uz stazu, također postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Osim upotrebe za samu utrku, stazom se vozi svakodnevno, a za održavanje su zaduženi članovi BK Osijek 2010

Ukratko o udruzi/klubu:

Biciklistički klub Osijek 2010 pokretač je i nositelj natjecateljskog biciklističkog sporta u gradu Osijeku, član Hrvatskog biciklističkog saveza, Zajednice športskih udruga grada Osijeka, Športske zajednice Osječko-baranjske županije, suosnivač je Slavonske biciklističke udruge, koja okuplja biciklističke klubove iz čitave Slavonije s ciljem organiziranja i provođenja rekreativne Slavonske brdsko biciklističke lige, čiji je aktivni i zapaženi sudionik. „U dosadašnjem radu, zabilježili smo mnoge vrijedne rezultate na nacionalnim prvenstvima, KUP-u RH i regionalnoj, rekreativnoj SBBL. Također, organizatori smo mnogih biciklijada i utrka, na kojima sudjeluje i po stotinjak rekreativaca i natjecatelja”, ističe Robert Vargić, predsjednik BK Osijek 2010


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.