Hrvatski radio

Radio Osijek

Uz Međunarodni dan plesa „Funeral for my 20's”

27.04.2022.

15:50

Autor: Radio Osijek/TM

iz predstave Funeral for my 20's

iz predstave Funeral for my 20's

Foto: Iz poziva organizatora / -

Funeral for my 20's naziv je plesne predstave Koraljke Begović, koju će ova poznata hrvatska mlada plesačica suvremenog plesa povodom Međunarodnog dana plesa izvesti u subotu, 30. travnja u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

„I felt a Funeral, in my brain“ naslov je pjesme slavne američke pjesnikinje Emily Dickenson koja je poslužila kao inspiracija uglednoj kanadskoj koreografkinji s njemačkom adresom Sabini Perry da postavi ovaj plesni komad na svjetske plesne pozornice. Predstava Funeral for My 20's izvorno je osmišljena s plesačicom Susanne Grau, a prvi put je na sceni zaživjela 2013. na festivalu Katalyst u Kölnu (Njemačka).

Taj komad ponovno je postavljen 2016. s plesačicom Molly Johnson u Kanadi i 2019. s Koraljkom Begović u Hrvatskoj.  

Uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, osječka će publika imati priliku vidjeti i doživjeti predstavu Funeral for my 20's u subotu, 30. travnja u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.  


„Kažu da jednom kada održiš sprovod, možeš krenuti dalje. U svojoj 29. godini zabilježila sam mnoge događaje koje sam proživjela, a koji su mi se učinili da simboliziraju moje dvadesete. Svaka pjesma je priča, svaka scena predstavlja neki događaj, a sve što se događa na pozornici već se dogodilo. Publici se prikazuje samo djelić uspomena koje predstavljaju ovo razdoblje za sve nas. Jedna godina u životu, posljednja godina jedne ere, ponovno proživljena i prikazana na sceni. Riječ je o proučavanju naše mladosti, boli, pogrešaka i, kako vrijeme odmiče, sve boljih odabira. O iskapanju prošlosti da bismo je jednom zauvijek pokopali“, napisala je Sabine Perry o svojoj predstavi.

„Jedan ispričan život (ili barem njegov važan dio) kroz ples, na glazbu Smithsa, Velvet Undergrounda, Crystal Castlesa, vrhunska koreografija i tekst Sabine Perry, i tehnički nadmoćna izvedba Koraljke Begović, neće vas ostaviti ravnodušnim”, poručuju iz osječkog KC-a uz informaciju da je ulaz na predstavu slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.