Hrvatski radio

Radio Osijek

Večer ljubavnih arija u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru

09.02.2022.

14:14

Autor: Radio Osijek/TM

Konstantin Krasnitski, Ladislav Vrgoč i Katarina Toplek

Konstantin Krasnitski, Ladislav Vrgoč i Katarina Toplek

Foto: Kulturni centar Osijek / -

Koncertni ciklus grada nastavlja se u subotu, 12. veljače s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek – bit će to Večer ljubavnih arija i pjesama iz popularnih opera u izvedbi prvaka Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku tenora Ladislava Vrgoča i sopranistice Katarine Toplek u klavirskoj pratnji Konstantina Krasnitskog.

„Koncertni ciklus grada ostvaren je uz potporu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije pa će tako ovaj koncert prigodno biti izveden i u Đakovu (14. veljače u 20.00 sati u Centru za kulturu Đakovo) te Belom Manastiru (16. veljačeu 19 sati u Dvorani za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir) kao poklon Koncertnog ciklusa grada građanima tih gradova, ali i svima onima koji si Valentinovo, vikend ili, jednostavno jedan dan u tjednu, žele pretvoriti u prigodu za uživanje u dobroj glazbi u vrhunskoj izvedbi”, ističu organizatori.

Bit će to koncertna večer u kojoj će se nizati arije, operni dueti i pjesme iz svima dobro poznatih i omiljenih opera: Donizettijevog „Eliksira ljubavi”, Verdijevih „Traviate” i „Rigoletta”, Zajčevog „Nikole Šubića Zrinjskoga” i drugih. „Ladislav Vrgoč operni je prvak Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, tenor (doslovno i metaforički) svjetskog glasa koji je svoje mjesto pod zvijezdama našao na našoj, domaćoj koncertnoj pozornici. Pridružit će mu se mlada sopranistica Katarina Toplek, čiji glas odnedavno krasi, i zasluženo nosi, glavne operne role našeg matičnog kazališta, ali i koji će se tek daleko čuti. U klavirskoj pratnji opernih zvijezda svoj će pijanistički kvalitet još jednom pokazati Konstantin Krasnitski, pijanist i pedagog koji se nakon brojnih koncertnih nastupa diljem svijeta (Bjelorusija, Rusija, SAD, Turska, Austrija, Norveška, Danska,...), uvijek rado vraća u Osijek gdje kao pedagog djeluje na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu”, pojašnjavaju iz Kulturnog centra i otkrivaju pojedinosti repertoara: „Dan Valentinova za neke je značajan, a za neke uobičajeni dan, ali ljubavi u glazbi opjevanoj kroz duete Jelene i Juranića (Nikola Šubić Zrinski), Traviate i Alfreda (La Traviata), Adine i Nemorina (Eliksir ljubavi) ili svima dobro znanoj „Boccelijevoj“ Con te partiro, rijetko tko može odoljeti.”

Ulaz na koncerte u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru je slobodan. Na ulazu na koncert u Kulturnom centru Osijek obvezno je predočenje važeće COVID potvrde te nošenje zaštitne maske.

Koncertni ciklus grada nastavlja se već 18. veljače u 20 sati u Kulturnom centru Osijek koncertom mlade hrvatske pijanističke zvijezde Mije Pečnik.

Koncertni ciklus grada

Večer ljubavnih arija

12.02. OSIJEK 

Kulturni centar Osijek / 20.00 sati

14.02. ĐAKOVO

Centar za kulturu Đakovo / 20.00 sati

16.02. BELI MANASTIR

Dvorana za produkcije Umjetničke škole Beli Manastir / 19.00 sati

KATARINA TOPLEK, sopran

LADISLAV VRGOČ, tenor

KONSTANTIN KRASNITSKY, klavir

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.