Hrvatski radio

Radio Osijek

13:29 / 02.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Veliki Street Art projekt dm-a stiže u Đakovo

Street Art umjetnik Boris Bare

Street Art umjetnik Boris Bare

Foto: Iz poziva organizatora / -

U subotu, 4. lipnja, s početkom u 11 sati, u Đakovu će se održati slikarski performans u sklopu kojeg će street art umjetnik Boris Bare oslikati pročelje prodavaonice dm-a na Trgu kralja Tomislava 8. 

Đakovo je posljednja lokacija dm-ovog Street Art projekta, koji je krenuo je iz centra Zagreba gdje je akademska slikarica Nikolina Ivezić oslikala izlog prodavaonice dm-a u Tomićevoj ulici. Boris Bare, Marin Remić i Marina Mesar - OKO svoju umjetničku viziju ljepote prenijeli su na pročelja prodavaonica dm-a u Splitu, Šibeniku i Puli.

„Street Art projektom dm želi pokazati snagu inspiracije i da samo jedan trenutak nadahnuća može potaknuti velike promjene i otvoriti nove perspektive”, ističe se u najavi.  Lokalni umjetnici u 11 zemalja, uključujući Hrvatsku, pozvani su da interpretiraju temu u svom osobnom stilu i stvore umjetnička djela koja će krasiti fasade i izloge dm prodavaonica.

O umjetniku

Boris Bare je street art umjetnik i organizator Art Parka u Zagrebu. Zagrebački je muralist čiji radovi krase brojne fasade i zidove diljem Hrvatske, ali i drugih europskih i svjetskih zemalja. Crtao je po Aziji, u Kolumbiji i Južnoj Americi. Napravio je dva murala u Splitu posvećena ženskoj ljepoti, mural u Đakovu posvećen folkloru te mural na zagrebačkoj Knežiji posvećen snovima jer je u njima sve moguće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.