Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinski mjesec Osječko-baranjske županije

08.06.2022.

18:04

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual Vinski mjesec Osječko-baranjske Županije

Vizual Vinski mjesec Osječko-baranjske Županije

Foto: TZ Osječko-baranjske županije / -

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji s turističkim zajednicama Baranje, Grada Đakova i Općine Erdut od 11. lipnja do 8. srpnja organizira Vinski mjesec Osječko-baranjske županije. I ove godine su to četiri vikenda vinskog hedonizma, najavljuju.

Program otvara baranjsko vinogorje u subotu, 11. lipnja. „Turistička zajednica Baranje otkriva ljepotu vinograda kroz „Wine&Walk Baranja“, kada će dio podruma ljubiteljima vina otvoriti svoja vrata. „Idućeg vikenda, 17. i 18. lipnja opet smo u Baranji na Vinatlonu, koji organiziraju Općina Kneževi vinogradi i Udruga vinogradara Baranje u suradnji s TZ Baranje. Tijekom dva dana posjetitelji će moći kušati brojna vina s Dunava, sudjelovati u vinskim igrama, radionici sljubljivanja vina i hrane, radionici slikanja s vinom i izrade suvenira s baranjskim motivima. U subotu 18.6. Vinatlonu u goste stiže poznata glazbena skupina Galija”, najavljuje se.

Istoga vikenda možete otkriti bajkovito Đakovačko vinogorje i otvorene podrume Mandićevca i Trnave gdje će se uživati u vinu, vinskom kvizu i glazbi – 17. lipnja u Mandićevcu, a 18. lipnja u Trnavi uz radionice, malu školu vina, glazbu, vino i Bonavitu, a sve kao dio programa Đakovačkih vezova. 


„Jedan vikend uzimamo predah, a nastavljamo u subotu 2. srpnja i slavimo Međunarodni dan rijeke Dunav uz otvorene podrume u vinogorju Erdut i novo aljmaško gurmansko iskustvo Fiš&Aljmaš. Družimo se opet 8. srpnja na Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od najpopularnijih gradskih događaja. Pokrovitelj manifestacije je Osječko-baranjska županija”, stoji u najavi Vinskog mjeseca.

 Više informacija o samom događaju dostavljamo u prilogu te Vas molimo da podržite ovu manifestaciju i objavom informacija o samom događaju u vašim medijima. Za više informacija slobodno se obratite Turističkoj zajednici Osječko-baranjske županije na e-mail info@tzosbarzup.hr. Za više informacija o pojedinim događanjima molimo Vas da kontaktirate TZ Baranje (Wine&Walk Baranja, Vinatlon), TZ Grada Đakova (Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja), TZ Općine Erdut (Otvoreni podrumi Erdutskog vinogorja i Fiš&Aljmaš), a TZ OBŽ za sve informacije o Večeri vina i umjetnosti.

VINOGORJE BARANJA / 11.6. / 17.-18.6.

11. 6. subota

Wine&Walk Baranja, info: https://tzbaranje.hr/event/baranja-wine-walk/

Uz stazu duga oko 13 km koja se proteže Banskim brdom, bajkovitim vinogradima i rodnim poljima ove godine vas očekuje čak 13 postaja s najboljim kapljicama i baranjskim specijalitetima! Detalje o prijavi nađite na stranici TZ Baranje i samom događaju.

17. i 18.6. subota i nedelja

VINATLON, info: https://tzbaranje.hr/event/vinatlon/

Tijekom dva dana posjetitelji ćemo moći kušati brojna vina s Dunava, sudjelovati u vinskim igrama, radionici sljubljivanja vina i hrane, radionici slikanja s vinom i izrade suvenira s baranjskim motivima. U subotu 18.6. Vinatlonu u goste stiže poznata glazbena grupa Galija!

ĐAKOVAČKO VINOGORJE / 17.-18.6.

Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja, info: https://www.tzdjakovo.eu/index.php/hr/aktualno/novosti/item/953-dani-otvorenih-vinskih-podruma-dakovackog-vinogorja-17-18-6-2022

17.6. petak, Madićevac

16:00 - Degustacija vina vinsko-turističke ceste Mandićevac

19:00 - Vinski kviz, lokacija Vinska kućica Franjić

20:00 - Glazbeni program, Sing Song Swing band

18.6. subota, Trnava

10:00 - „Ruralni atelje“- radionica za djecu osnovnoškolske dobi, lokacija DVD Trnava

16:00 - Vina Vinskog podruma Đakovačko – Osječke nadbiskupije i Vinsko – turističke ceste „Zlatarevac”

18:00 - Mala škola vina Đakovačkog vinogorja, lokacija Misna vina

19:30 - Svečani program jubilarne 35. Bonavite

21:00 - Glazbeni program, koncert Tamburaši ravnice

VINOGORJE ERDUT / 2.7.

2.7. subota

12,00–19,00h Dani otvorenih podruma. Novosti o dodatnim programima uskoro.

Fiš&Aljmaš

VEČER VINA I UMJETNOSTI, Osijek / 8.7.

Ljetno izdanje Večeri vina i umjetnosti uz vina Slavonije i Podunavlja


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.