Hrvatski radio

Radio Osijek

Voda iz slavine u općini Koška nije za piće

20.01.2023.

12:05

Autor: Radio Osijek/TM

.

.

Foto: screenshot / .

Valpovačka komunalna tvrtka Dvorac d.o.o., kao isporučitelj vodnih usluga obavještava korisnike vode na području svih naselja Općine Koška (Koška, Niza, Breznica Našička, Ordanja, Normanci, Topoline, Lug Subotički, Andrijevac, Branimirovac i Ledenik) da prema rezultatima analize pitke vode postoje povišeni parametri bakterija u cjevovodima te preporučuje da se voda iz slavine ne koristi za piće. 

„Vodu je moguće koristiti za ostale potrebe te za pripremu hrane nakon termičke obrade, odnosno prokuhavanja. Ova obavijest ostaje na snazi do trenutka dostave nove obavijesti o ispravnosti vode za piće. U tijeku je otklanjanje nesukladnosti kako bi se voda mogla koristiti za piće”, ističe se u obavijesti.

Iz te tvrtke dodaju da je na ostalim područjima isporuke vodnih usluga Dvorac Valpovo (naselja Grada Valpova, Općine Bizovac i Općine Petrijevci) voda zdravstveno ispravna za piće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.