Hrvatski radio

Radio Osijek

Volonterska akcija: uređenje ograde vrtića u Bosutskom naselju

20.09.2022.

18:10

Autor: Radio Osijek/TM

Unikomovci pripremaju teren za volontersku akciju

Unikomovci pripremaju teren za volontersku akciju

Foto: FB Unikom / -

Boja na ogradi vrtića u Bosutskom naselju već se prilično oljuštila, izblijedila je i novi premaz joj je više nego potreban. U srijedu, 21. rujna je taj dan kada će u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja volonteri iz Španjolske i njihovi domaćini iz Osijeka uzeti kist u ruke i urediti ogradu vrtića.

To je tek dio aktivnosti za mlade koje su pripremili španjolski volonteri, vođeni Proni Centrom, kroz projekt “Zajedno jači”.

Vidjet ćete ih od 11 do 13,30 ispred vrtića u Bosutskom naselju, a sav potreban materijal ositurala je komunalna tvrtka Unikom d.o.o.

“Ova aktivnost ima za cilj potaknuti mlade na promišljanje o potrebama u njihovoj zajednici te i poduzimanja određenih akcija i davanja doprinosa. Za vrijeme bojanja ograde strani će volonteri mladima također prenijeti više informacija o svom iskustvu volontiranja u Hrvatskoj te o tome kako se i mladi ih Hrvatske mogu prijaviti za volontiranje diljem Europe”, pojašnjavaju iz PRONI Centra.

Ova se aktivnost organizira u sklopu projekta "Zajedno jači" sufinanciranog kroz program Europske snage solidarnosti, a koji provodi PRONI Centar iz Osijeka. Kroz navedeni projekt volonteri iz Španjolske provode različite aktvinosti za mlade s ciljem informiranja o konceptu održivog razvoja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.