Hrvatski radio

Radio Osijek

Volonterska akcija: uređenje ograde vrtića u Bosutskom naselju

20.09.2022.

18:10

Autor: Radio Osijek/TM

Unikomovci pripremaju teren za volontersku akciju

Unikomovci pripremaju teren za volontersku akciju

Foto: FB Unikom / -

Boja na ogradi vrtića u Bosutskom naselju već se prilično oljuštila, izblijedila je i novi premaz joj je više nego potreban. U srijedu, 21. rujna je taj dan kada će u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja volonteri iz Španjolske i njihovi domaćini iz Osijeka uzeti kist u ruke i urediti ogradu vrtića.

Galerija
Unikomovci pripremaju teren za volontersku akciju, Foto: FB Unikom/-
Ulaz u Dječji vrtić na Bosutskom, Foto: FB Unikom/-Dječji vrtić u Gackoj, Foto: FB Unikom/-

To je tek dio aktivnosti za mlade koje su pripremili španjolski volonteri, vođeni Proni Centrom, kroz projekt “Zajedno jači”.

Vidjet ćete ih od 11 do 13,30 ispred vrtića u Bosutskom naselju, a sav potreban materijal ositurala je komunalna tvrtka Unikom d.o.o.

“Ova aktivnost ima za cilj potaknuti mlade na promišljanje o potrebama u njihovoj zajednici te i poduzimanja određenih akcija i davanja doprinosa. Za vrijeme bojanja ograde strani će volonteri mladima također prenijeti više informacija o svom iskustvu volontiranja u Hrvatskoj te o tome kako se i mladi ih Hrvatske mogu prijaviti za volontiranje diljem Europe”, pojašnjavaju iz PRONI Centra.

Ova se aktivnost organizira u sklopu projekta "Zajedno jači" sufinanciranog kroz program Europske snage solidarnosti, a koji provodi PRONI Centar iz Osijeka. Kroz navedeni projekt volonteri iz Španjolske provode različite aktvinosti za mlade s ciljem informiranja o konceptu održivog razvoja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.