Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrhunski talijanski jazz glazbenici u KC-u

24.05.2022.

15:04

Autor: Radio Osijek/TM

Mauro Sigura Kvartet

Mauro Sigura Kvartet

Foto: Kulturni centar Osijek / -

Talijanski jazz sastav Mauro Sigura Kvartet predstavit će u subotu, 28. svibnja na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek svoj hvaljeni album Terravetro koji su snimili s poznatim talijanskim trubačem Lucom Aquinom. Početak je u 21 sat.

Ulaz je slobodan. U slučaju kiše koncert će se održati u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

„Na krovnu terasu Kulturnog centra Osijek stiže nam suvremeni europski jazz u izvedbi talijanskog Kvarteta vrhunskih glazbenika, predvođenih poznatim oudistom Maurom Sigurom, pojačanih jednim od najtalentiranijih talijanskih trubača Lucom Aquinom”, najavljuju iz KC-a.

Luca Aquino pripada samom vrhu talijanskih glazbenika – poznat je po svom jedinstvenom zvuku, Aquino je odrastao pod glazbenim utjecajima Milesa Davisa i Cheta Bakera (zbog čega je „zaradio“ nadimak Milesovog apostola), omiljenih mu Doorsa, ali i Jefferson Airplanea, Little Stevena i Muddyja Watersa zbog čega u svojoj glazbi zastupa sve žanrove, uključujući jazz, hip-hop pa i grunge. Pozornicu pariške Olympije dijelio je sa Stingom, Richardom Boneom i Raul Midonom, radi jedinstvene glazbene projekte s gostujućim glazbenicima iz Italije i inozemstva, a 2016. lansirao je i brend vrhunski ručno izrađenih trubi sa svojim (glazbenim) potpisom.


Mauro Siguro Kvartet u instrumentalnom sastavu: Tancredi Emmi, kontrabas, Gianfranco Fedele, klavir, Alessandro Cau, bubnjevi te Mauro Sigura, oud i Luca Aquino kao solist na trubi, predstavit će svoj zajednički album Terravetro na kojem uspješno spajaju melodije inspirirane Mediteranom i suvremeni europski jazz. Oud i truba posebno dobro (pre)nose tu mediteransko- europsku atmosferu, koja je i nama glazbeno dobro poznata.


Koncert je organiziran u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.