Hrvatski radio

Radio Osijek

Wine & Bike Tour Erdut

09.09.2022.

20:13

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: Iz poziva organizatora / -

Wine & Bike Tour Erdut 2022 održava se u petak i subotu, 9. i 10. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik dramskog i glazbenog programa, biciklističko-vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Nažalost zbog nepredviđenih okolnosti otkazan je Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja.

I ove godine je posjetiteljima manifestacije omogućen besplatan prijevoz do Erdutskih vinograda na večernji program manifestacije i koncert Ramba Amadeusa! Polasci su u subotu u 18:00 i 19:00h s Trga Ljudevita Gaja u Osijeku, Povratak autobusa je u 23:15 i 00:15 ispred Erdutskih vinograda.

„Početkom berbi grožđa nastavlja se i berba za trenucima za pamćenje. Drugog vikenda u rujnu, tradicionalno nam stiže omiljena manifestacija Wine & Bike Tour Erdut, koja od 2014. godine privlači ljubitelje vina i prirode na “erdutski vinski polutok”, smješten na najpopularnijoj europskoj Eurovelo biciklističkoj ruti Dunav. U rujnu se veselimo plodovima uloženog truda i rada, širimo dobar osjećaj i zahvaljujemo se na prilikama koje su nam pružene. Ovim putem pozivamo i vas da pronađete svoje razloge za zadovoljstvo te nam se pridružite u Erdutu na dionizijskoj manifestaciji kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja i zadnje dane ljeta na obalama Dunava”, ističu organizatori.

Uživanje u Wine & Bike Tour Erdut manifestaciji omogućuju Turistička zajednica Općine Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Općina Erdut, Udruga vinara i vinogradara Erdut, Osječko-baranjska županija, Interreg Danube i projekt Amazing Amazon of Europe te Kreativna agencija Adverta.

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌:

09. rujna (petak)

19.00 – 20.30 Predstava: "Čudo", kazalište Moruzgva

Slobodan ulaz

- Lokacija: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

10. rujna (subota)

10.00 – 12.00 Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut

Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.

Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.

Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem linka:

https://bit.ly/wine_bike2022

Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00 Dan otvorenih podruma

Vinarije Erdutskog vinogorja: Danubio, Brzica, Erdutski vinogradi, Siber, Magistra i Antunović.

https://tz.opcina-erdut.hr/enogastronomija/

20.00 – 21.30 Koncert u vinogradu: Rambo Amadeus

Ulaznice u iznosu od 80,00 kuna dostupne su online putem sustava Entrio (https://www.entrio.hr/event/rambo-amadeus-wine-bike-tour-erdut-2022-11985) te u fizički Barcelona pubu Osijek. Cijena na dan koncerta je 100 kuna i kupuje se na ulazu u koncertni prostor

- Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut

18.00 – 00.00 DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa

Slobodan ulaz

- Lokacija: Erdutski vinogradi d.o.o., Trg Branka Hercega 1, Erdut


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.