Hrvatski radio

Radio Osijek

16:00 / 06.05.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Wings for Life trči se i u Osijeku

Logo Wings for Life

Logo Wings for Life

Foto: Wings for Life / -

Wings for Life World Run jedinstveno je iskustvo, globalna utrka koja okuplja trkače i natjecatelje u kolicima. Najmasovnija utrka u Hrvatskoj tradicionalno je u Zadru, ali u svojoj devetoj godini, 8. svibnja, utrka Wings for Life World Run također se može trčati u Osijeku. 

„Pozovi prijatelje, preuzmi Wings for Life World Run aplikaciju i pridruži se svim trkačima dok te ne prestigne virtualno presretačko vozilo”, pozivaju organizatori osječke dionice ovog svjetskog događaja - Udruga Srce Slavonije i Baranje i Biciklistički Klub Weekend Warriors.


Utrka započinje točno u 13 sati. Sudionici moraju upaliti svoje aplikacije najkasnije u 12:55! Virtualno presretačko vozilo kreće 30 minuta nakon početka utrke brzinom od 14 km/h, postupno će ubrzavati, sve dok ne prestigne i posljednjeg natjecatelja. Cjelokupni iznos donacija i startnina ulaže se u istraživanja leđne moždine.

Staza:

Startna linija je na lijevoj obali Drave, kod pješačkog mosta, a staza prolazi šetalištem uz Dravu, zatim skreće na nasip odakle vodi do parkirališta Kopike, nakon čega se ponovno vraća na šetalište. Ruta je duga 5km.

Osvježenje:

Na startnoj liniji nalazit će se voda i Red Bull za sudionike!

Mjerenje vremena i startni broj:

„Putem maila ćeš primiti svoj startni broj. Nadalje, tvoj će startni broj biti prikazan na startnoj listi na našoj stranici nekoliko dana prije događaja. Wings for Life World Run aplikacija tvoj je alat za mjerenje vremena. Virtualno presretačko vozilo krenut će 30 minuta nakon početka i čim te prestigne, aplikacija će te obavijestiti. Pobrini se da ti je na dan utrke baterija mobitela u potpunosti puna”, upute su organizatora koji objašnjavaju i koji je doprinos svakog sudionika pronalasku lijeka:

„Kako bi se priključio organiziranoj utrci putem aplikacije, molimo te da preuzmeš aplikaciju Wings for Life World Run za Andorid ili iPhone i prijaviš se. Za sudjelovanje u Wings for Life World Run utrci 8. svibnja 2022. godine bit će ti naplaćena startnina, čiji je stopostotni iznos namijenjen istraživanjima leđne moždine. Po završetku registracije za dan utrke moći ćeš se priključiti organiziranoj utrci aplikacije”, objašnjavaju.

DOWNLOAD APP:

https://play.google.com/store/apps/details...

Više detalja na:

https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.