Hrvatski radio

Radio Osijek

Winter Wine & Walk

02.12.2022.

23:03

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual manifestacije

Vizual manifestacije

Foto: Turistička zajednica Baranje / -

Dobro poznata vinska šetnja neotkrivenim stazama Baranje, ove godine po prvi puta dobiva svoje zimsko izdanje. Winter Wine & Walk je u subotu, 10 prosinca. Na stazi dugoj 9 km kroz Suzu i Zmajevac, poznate baranjske vinske meke, sudionke će na čak 14 točaka dočekati baranjski vinari i restorani s vrhunskim vinima, te tradicionalnim grickalicama.

„Walkere opremamo kartom, vinskom čašom i zimskom kapom, a sudionici sebe opremaju udobnom odjećom i obućom, te onim jednako važnim – dobrim raspoloženjem i dobrom ekipom”, najavljuju organizatori – Turistička zajednica Baranje i Udruga vinogradara Baranje Zmajevac.

Sudionici manifestacije kreću se u grupama pod vodstvom turističkog vodiča koji, osim o ruti, brine i o tome da njegova grupa nauči nešto novo o Baranji.

Okupljanje sudionika je u Zmajevcu ispred Doma kulture, gdje svi u blizini mogu parikrati automobile. Nakon preuzimanja opreme i evidencije kod organizatora, walkeri ulaze u autobus koji ih vozi do 1. točke gdje kreće njihova šetnja.

Redom ih čekaju vinarije: Pinkert, Kovač, Kolar, Horvat, Gerštmajer, Svijetli dvori, Zlatno brdo, Kalazić, Josić, Szabo i Kusić. A za energiju baranjskim snackovima će se pobrinuti restoran Kovač čarda, kuća za odmor Oaza mira, udruga Tako je to nekad bilo, Vinarium Borarium, te podrumi Kusić.

Start grupa je prema sljedećem rasporedu:

    1. Grupa 12:00 h

    2. Grupa 12:30 h

    3. Grupa 13:00 h

    4. Grupa 13:00 h

Kako bi sva osjetila bila zadivljena, osim prekrasnog pejzaža i vrhunske hrane i pića, za vrijeme ove avanture baranjskim vinskim prijestolnicama, walkerima će dobrodošlicu uz pjesmu, glazbu i ples poželjeti i naši umjetnici.

Kraj šetnje ne znači i kraj zabave! Na kraju staze te očekuje početak adventskog afterpartya u zmajevačkom ''katoličkom surduku''.

Božićni sajam, kuhano vino, lampice, bogat glazbeni program i poseban doživljaj zmajevačkih surduka očekuje sve 10.12.2022. na Winter Wine & Walku.

PRIJAVE se primaju ispunjavanjem obrasca OVDJE.

Kotizacija: 300,00 kn | 39,82 €

Kotizacija uključuje: vinsku čašu, zimsku kapu, kartu, vaučer za degustacije vina na 12 lokacija + 5 gastro lokacija, turističkog vodiča i prijevoz autobusom (Zmajevac-Suza)

Uplate se vrše najkasnije do ponedjeljka 5.12.2022. na račun:

Turistička zajednica Baranje

Kralja Tomislava 70, Beli Manastir

Opis: Kotizacija za Winter Wine & walk

IBAN: HR32 2340 0091 1108 3919 1


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.