Hrvatski radio

Radio Osijek

XCO biciklistička utrka na lijevoj dravskoj obali

02.04.2022.

12:56

Autor: Radio Osijek/TM

XCO biciklistička utrka na lijevoj dravskoj obali

XCO biciklistička utrka na lijevoj dravskoj obali

Foto: - / -

Biciklistički klub Osijek 2010 na lijevoj obali Drave uz Kopiku organizira u nedjelju, 10. travnja utrku XCO, koja se već petu godinu za redom održava u sklopu Slavonske brdsko-biciklističke lige. Očekuje se stotinjak natjecatelja. Mjesto okupljanja je Skate park Pannonian.


U utrci, ističu organizatori, svake godine u prosjeku sudjeluje devedesetak natjecatelja, uglavnom iz Slavonije, ali i iz ostalih dijelova regije (BiH, Zagreb, Rijeka, Mađarska, Srbija).


Cross-country staza je kružnog oblika, označena je strelicama i trakama na mjestima nagle promjene smjera, ukupne je duljine četiri kilometra, te 50 metara visinske razlike. Kroz više krakova vožnje ima gotovo 3,5 km šumskog puta s raznim preprekama i elementima za trening i natjecanje brdske vožnje, dok je 600 m makadam/asfalt. Uz stazu, također postoje i elementi za izvođenje manjih skokova te pump-track. Stazu održavaju članovi BK Osijek. 

Ukratko o udruzi/klubu:

BK Osijek 2010 pokretač je i nositelj natjecateljskog biciklističkog sporta u gradu Osijeku, član HBS-a, Zajednice športskih udruga grada Osijeka, Športske zajednice Osječko-baranjske županije, suosnivač je Slavonske biciklističke udruge, koja okuplja biciklističke klubove iz čitave Slavonije s ciljem organiziranja i provođenja rekreativne Slavonske brdsko biciklističke lige, čiji je aktivni i zapaženi sudionik. „U dosadašnjem radu, zabilježili smo mnoge vrijedne rezultate na nacionalnim prvenstvima, KUP-u RH i regionalnoj, rekreativnoj SBBL. Također, organizatori smo mnogih biciklijada i utrka, na kojima sudjeluje i po stotinjak rekreativaca i natjecatelja”, ističe predsjednik BK Osijek 2010 Robert Vargić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.