Hrvatski radio

Radio Osijek

08:25 / 17.05.2022.

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

XIII. Memorijal Darka Paurića - 2. lipnja

STD Paje Kolarića

STD Paje Kolarića

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

HRT Radio Osijek nastavlja tradiciju organiziranja tamburaških koncerata i druženja te će i ove godine biti održan Memorijal Darka Paurića u znak sjećanja na našeg prerano preminulog glazbenog urednika koji je, među ostalim, bio poznat po promociji i unapređivanju tamburaške glazbe. Koncert će biti održan u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Radio Osijeku te našim društvenim mrežama. 

 Dvije pandemijske godine vratile su nas u nešto skromniji okvir, ali upravo onakav kakav je Darko Paurić najviše volio, tako da ćemo se i ove godine družiti u velikom studiju HRT Radio Osijeka. Prvi smo put odlučili ugostiti dva tamburaška orkestra te pokazati kako tambura funkcionira i kao koncertni instrument.

XIII. izdanje Memorijala Darka Paurića ugostit će juniorski orkestar Slavonskog tamburaškog društva Paje Kolarića kojim ravna dirigent Miloš Grubić te Golden String Orchestra- mlade vrhunske glazbenike s osječke Akademije za umjetnost i kulturu koje vodi dirigent Marko Sesar. Oba će se orkestra predstaviti programima koji su spoj tradicionalne i suvremene tamburaške glazbe, a uz njih će nastupiti i solisti- Blanka Došen i Željko Lončarić. U studiju ćemo ugostiti i nekolicinu najvjernijih slušatelja emisije "Ritam Šokadije" koju je prije više od 20 godina pokrenup Darko Paurić na Radio Osijeku.

Koncert će biti održan u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na Radio Osijeku te našim društvenim mrežama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.