Hrvatski radio

Radio Osijek

Završava Advent u Vinkovcima

08.01.2022.

08:33

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Meri Andraković

Meri Andraković

Foto: Advent Vinkovci / HRT

Završnica je ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima, prema mišljenju brojnih građana, najboljeg i najljepšeg do sada. Pred nama je, uz klizalište i ugostiteljske kućice, još jedan koncert. U zadnjem poglavlju Meri Andraković i Babylon band. Po glasovima građana - Vinkovci imaju drugi najljepši Advent u Hrvatskoj. 

Bajka na Bosutu živi svoje posljednje dane ove zime. Nakon više od 40 dana adventskog guštanja lagano se približavamo spuštanju zastora na još jednu manifestaciju, a baš kako je to bilo i do sada, posljednji vikend donijet će nam ponovno svima dobru zabavu, finu hranu, ukusne tople napitke i nove avanture na kružnom klizalištu. Vikend je trebao otvoriti koncert osječkog glazbenika Igora Delača u petak, no ponovno je odgođen. Nakon što su njegov božićni nastup u  Vinkovcima otkazali nepovoljni vremenski uvjeti, ovoga puta prste je upleo koronavirus, a Igor će u nastupiti u prvom sljedećem slobodnom terminu.

Danas (subota, 8. siječnja) u 20 sati na pozornicu pod kupolom pored klizališta stižu Meri Andraković i Babylon Band. Meri je glavni vokal ove slavonske skupine uz čije ste se ritmove sigurno zabavljali već puno puta, a vjerujemo kako ništa drugačije neće biti ni u subotu na Bajci na Bosutu.
"Klizalište od 450 metara četvornih i dalje je dostupno spretnim klizačima, ali i svima onima koje se u tome žele okušati prvi put. Požurite, jer vremena imate još samo do 9. siječnja. Od danas do nedjelje radit će od 10 do 23 sata, najam klizaljki je i dalje pet kuna, a korištenje klizališta 10 kuna. Nakon klizanja možete se okrijepiti i na jednoj od pet gastro kućica koje su otvorene od 17 do 21 sat, a nikako nemojte zaboraviti „zaviriti“ u suvenirnicu Bončić-poklončić gdje ćete pronaći rukotvorine devet lokalnih proizvođača i idealan poklon kao trajnu uspomenu na naš grad", ističu u pozivu organizatori.
Oni također ističu kako je na Facebook stranici Gradonacelnik.hr u tijeku izbor za najljepši advent u Hrvatskoj. Vinkovci su trenutačno na drugom mjestu s ukupno 5.100 lajkova, odmah iza Osijeka koji ih je do sada skupio 6.100. Lajkati možete do 12. siječnja u ponoć.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.