Hrvatski radio

Radio Osijek

"Zemlja za...", Zemlja bez granica

30.08.2022.

13:12

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Zemlja bez granica 2022.

Zemlja bez granica 2022.

Foto: fb ZBG / -/-

Obiteljski festival „Zemlja bez granica“ ove će godine biti održan od 31. kolovoza do 3. rujna, najvećim dijelom u Perivoju kralja Tomislava u Osijeku. Ovogodišnja, 16. po redu „Zemlja bez granica“ nosi naziv "Zemlja za… " koji svatko može dovršiti onako kako njemu odgovara: zemlja za druženje, zemlja za zabavu, zemlja za biti zajedno.


Festival će biti organiziran uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te u suradnji s veleposlanstvima nekoliko zemalja, umjetnicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, umirovljenicima, studentima, djecom i mladima.

Najveći međunarodni obiteljski kontinentalni festival u Hrvatskoj, koji se već 16 godina održava u Osijeku, ove godine nosi manifestacijski naziv Zemlja za… i okupit će veliki broj umjetnika, performera i kulturno-pedagoških djelatnika iz nekoliko zemalja diljem Europe. Oni će djecu i mlade, građanke i građane svih generacija učiti razne vještine iz područja glazbe, likovnosti, plesa, kreativnih izričaja, glume, sporta, tradicijskih zanata i kuhinja te okupiti više od 4.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Uz 40 radionica za sve generacije, od 3+ do 90+, planirana su i večernja događanja - koncerti, predstave i umjetničko-zabavni performansi.

Pojedinosti programa pogledajte na

http://www.zemljabezgranica.com/program.html

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.