Hrvatski radio

Radio Osijek

Živjeti u Osijeku – druženje Osječana i Ukrajinaca

19.09.2022.

17:40

Autor: Radio Osijek/TM

Vizual

Vizual

Foto: DKolektiv / -

DKolektiv - organizacija za društveni razvoj zajedno sa Zakladom Friedricha Eberta po drugi puta u caffe baru Peppermint organizira druženje građana Osijeka s ljudima iz Ukrajine koji žive i rade u Osijeku. Druženje "Živjeti u Osijeku" održat će se u četvrtak, 22. rujna s početkom u 17 sati.

„Nastavljamo s druženjem i podrškom, gradimo prilike da građani Osijeka pokažu solidarnost i gostoprimstvo prema ljudima iz Ukrajine, koji već par mjeseci žive u našem gradu i okolici. Pridružite nam se na kavi, čaju ili drugom bezalkoholnom piću po izboru i sudjelujte u razgovoru i izgradnji mreže solidarnosti. Na ovaj način želimo ljudima iz Ukrajine dodatno približiti grad Osijek i život u njemu, pružiti pomoć i podršku, dati priliku za stjecanje novih prijateljstava i ponuditi informacije iz svakodnevice”, ističu iz Dkolektiva i dodaju: „Stoga dođite i razgovarajte, družite se, pružite ili potražite podršku, podijelite svoje probleme i nade, upoznajte nove prijatelje.”

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.