Hrvatski radio

Radio Osijek

Zujimo zajedno – radionica o pčelama

15.04.2022.

17:07

Autor: Radio Osijek/TM

FB event Zujimo zajedno

FB event Zujimo zajedno

Foto: - / -

Povodom Dana planeta Zemlje inicijativa „Zasadi stablo ne budi panj” Osječko-baranjske županije u petak, 22 travnja organizira radionicu za najmlađe – djecu predškolskog i ranog školskog uzrasta, od tri do devet godina - „Zujimo zajedno”. Sudjelovanje je besplatno. Zbog najavljenog lošeg vremena, radionica se neće, kao što je prvotno planirano, održati u Strossmayerovu perivoju, već u prostorijama đakovačke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Početak je u 11 sati.

„Zašto su nam pčele bitne? Uloga pčela u životu čovjeka slojevita je. Kao oprašivači pomažu proizvesti usjeve, vrijednosti procijenjene na trećinu hrane koju koristimo. Ukusni med i cvjetni vrtovi koje održavaju oprašivanjem, dodatno obogaćuju život na zemlji”, napominju organizatori.

Sudionici radionice "Zujimo zajedno" imat će priliku približiti se ovom fantastičnom svijetu preko Apisarija – staklene košnice sa živim pčelama. U sklopu radionice predstaviti će im se i slikovnica "Pčelice" autorice dr.sc. Gordane Hegić mag.ing.agr. Riječ je o edukativnoj slikovnici koja je stvorena kako bi djecu poticala na zaštitu pčela, a upoznaje ih, na njima primjeren način, s fantastičnim životom pčela i njihovim mjestom u ekološkom sustavu. Svi polaznici slikovnicu će dobiti na dar.

Edukativni program o važnosti pčela, čudesnih kukaca koji proizvode med, održati će u suradnji s udrugom "Zasadi stablo, ne budi panj" i Tanjom Schleis mag.edu. iz OPGa Schleis Gabriel u kojem kao pčelarica i članica Hrvatskog apiterapijskog društva provodi edukacijske radionice u sklopu projekta "Bienen Berg".


O nedavnom masovnom pomoru pčela u Međimurju i o radionici koju će održati za Radio Osijek u razgovoru s Anom Mitar govorila je Tanja Schleis.

Tanja Schleis

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.