Hrvatski radio

Radio Osijek

Guberac: "Osijek je "najstudentskiji" grad u Hrvatskoj"

26.05.2023.

13:40

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Dan osječkog Sveučilišta

Dan osječkog Sveučilišta

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Jeste li znali da je svaki šesti Osječanin – student? To nas čini „najstudentskijim” gradom u Hrvatskoj, a proslava današnjeg Dana sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera bila je prigoda da rektor Vlado Guberac pobroji postignuća u proteklom i najavi projekte za predstojeće razdoblje.

"Osječko sveučilište Josipa Jurja Strossmayera broji 16202 studenta, svaki je šesti Osječanin student, što nas čini „najstudentskijim" gradom u Hrvatskoj", istaknuo je na proslavi Dana sveučilišta rektor Vlado Guberac. Rektor je istaknuo da smo u posljednje tri godine dobili tri nova fakulteta, utemeljili brojne studijske programe poštujući zahtjeve tržišta rada. Posebice se osvrnuo na 6 novih studijskih programa na stranim jezicima, a dodao je i da je u Osijeku lijepo biti student jer je navećim studentskim domom u državi riješen problemm stanovanja. "Više od 400 znanstvenih projekata provodi se u ovom trenutku, mnogi su poveznica s gospodarstvom i potrebama jedinica lokalne samouprave", kaže rektor Guberac, a osječki gradonačelnik Ivan radić i župan Ivan Anušić oprimjerili su to realizacijom velikog gospodarskog projekta s tvrtkom Jabil.

Počasni doktorat Sveučilišta ovom prigodom dodijeljen je Draganu Primorcu.

Dan sveučilišta

Dan sveučilišta

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.