Hrvatski radio

Radio Osijek

Podrška aktivnom roditeljstvu

06.06.2023.

13:02

Autor: HRT Radio Osijek

konferencija o projektu

konferencija o projektu

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

"Podrška aktivnom roditeljstvu-perspektive i iskustva" projekt je osječke udruge Breza koji su proveli u devet osječkih i vukovarskih škola, a danas je o projektu održana znanstveno-stručna konferencija.

Godinu dana provodili su radionice za roditelje, a cilj je bio osnažiti roditelje kako bi bili podrška djeci, bolje komunicirali i funkcionirali osobito u problemima nastalim nakon pandemije. Teme radionica bile su rane ovisnosti, osobito o društvenim mrežama, granice u odgoju, socijalizacija-anksioznost, strahovi, problemi koji se javljaju uslijed korištenja društvenih mreža. Projekt "Podrška aktivnom roditeljstvu" Breza je ostvarila u suradnji s vukovarskim uredom Hrvatskom zavoda za socijalni rad i Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

Breza, Goran Bošković o projektu Podrška aktivnom roditeljstvu

U udrugu Breza stigla je lijepa vijest-organizacija Montessori Global Education dodijelila im je posebno priznanje za manifestaciju Zemlja bez granica kroz koju već gotovo 20 godina potiču djecu na kreativno izražavanje, a do sada su uključili oko 16 tisuća djece i mladih .

Breza, Ivana Šibalić o priznanju Montessori Global Educationa

Breza, konferencija

Breza, konferencija

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.