Desetica

Desetica

Glazba, zabava, talk show, kontakt

"Slušajte albume, domaću glazbu, ne spuštajte kriterije, probajte prodrijeti u ono lijepo što glazba može donijeti, više od kratkoročne zabave”, kaže Petar Beluhan iz Mayalesa, a mi se nadamo da smo na tom tragu i u novoj Desetici. S vama je Tanja Bosanac. Slušamo se, stay tuned!

Posljednja emisija: Nedjelja, 09.05.2021 10:10

Draženov glazboplov

Draženov glazboplov

Glazba, kultura, zabava, dokumentarni program

Većeras svoju priču o Osijeku i glazbi priča Bero Crni. Sjetit ćemo se Duga, Tim Šela, OK Banda, OK Kluba…

Posljednja emisija: Srijeda, 12.05.2021 21:00

Emisija na mađarskom jeziku

Emisija na mađarskom jeziku

Vijesti, emisije na stranim jezicima

Posljednja emisija: Subota, 15.05.2021 19:30

Glazbeni navigator

Glazbeni navigator

Glazba, zabava

Grupa Coldplay s novom poletnom pop himnom “Higher Power” namjerava obilježiti predstojeće tople mjesece. Billie Eilish objavila novi singl i video “Your Power” te najavila drugi studijski album. Treći studijski album rock dua Royal Blood na vrhu je liste u Velikoj Britaniji. Bend Weezer najavio i drugi album ove godine, a posvetili su ga hard rocku 70-ih i 80-ih. Donosimo pjesme koje su trenutno broj 1 u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi i Španjolskoj. Poslušajte suradnju Sir Eltona Johna i britansko-japanske kantautorice Rine Sawayama. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u SAD-u prije 30 i 40 godina.

Posljednja emisija: Petak, 14.05.2021 14:15

Gramofon

Gramofon

Glazba

U 782. izdanju Gramofona vodimo vas u godinu 1965. i izdvajamo najveće hitove s američke i engleske top liste.

Posljednja emisija: Subota, 15.05.2021 18:10

Kritika

Kritika

Glazba, kultura, zabava

U današnjem izdanju emisije "Kritika" naš je gost međimurski operni pjevač, mladi umjetnik, tenor Filip Hozjak.

Posljednja emisija: Nedjelja, 09.05.2021 18:05

Ravno do vas

Ravno do vas

Glazba, zabava

U ovoj emisiji dajemo prednost pjevačicama i to onima kojima je povjereno mjesto glavih vokala u grupama u kojima su djelovale ili još uvijek djeluju.

Posljednja emisija: Četvrtak, 06.05.2021 14:10

Ritam Šokadije

Ritam Šokadije

Glazba

Predstavljamo dvije nove pjesme. Jednu izvodi Josip Darapi, novo ime na glazbenoj sceni iz produkcije Ivice Plivelića, a zove se "Jelo, Jelice". "Treba znati" je još jedna sjajna nova pjesma iz radionice Stanka Šarića. Ni danas neće izostati kazivanje našeg stalnog suradnika Vlade Matokovića o običajima šokačkoga sela i Šokaca.

Posljednja emisija: Utorak, 11.05.2021 15:30

Veliki i mali

Veliki i mali

Djeca i mladi

Vrlo uspješni, razigrani i veseli učenici 3. razreda osječke Osnovne škole Ivana Filipovića sudjelovali su na online kvizu "Izzi Kvizzi" te osvojili drugo mjesto. O kakvom je kviz riječ Lori Vukušić je ispričala Nataša Gjuran, direktorica promocije i edukacije tvrtke koja je organizirala natjecanje. O tome kako su se zabavili, ali i što su naučili govore učiteljica trećaša Tatjana Čepo, ali i sami učenici, naravno.

Posljednja emisija: Subota, 15.05.2021 09:30

Zdravi eter

Zdravi eter

Znanost

Osječani su jučer vježbicama, igranjem školice, hodanjem - općenito kretanjem, a prije svega dobrim raspoloženjem obilježili Svjetski dan kretanja, dan kretanja za zdravlje. Trčali su ovog vikenda i na Pampasu u sklopu globalne utrke Wings For Life – sav od donacija i startnina ulaže se u istraživanja leđne moždine. Tjedan je Crvenog križa u kojem je naglasak na mentalnom zdravlju. Gošća Ane Mitar je Lara Iličin, djevojka koja je pobijedila anoreksiju i o tome napisala knjigu te se bavi slaganjem planova prehrane. Tema je, dakako, psihičko zdravlje žena i doživljavanje vlastitog tijela, poremećaj prehrane i pravilna prehrana.

Posljednja emisija: Utorak, 11.05.2021 17:10