Desetica

Desetica

Glazba, zabava, talk show, kontakt

Gost emisije je mladi i perspektivni glazbenik i kantautor Teo Grčić. Kako je počeo pjevati, zašto voli Beatlese i o čemu govori novi singl grupe Aerodrom “Živjeti svoj san”, otkriva nam Jurica Pađen. Proslavljena glazbena obitelj Jusić dala nam je još jedno ime. Ema Jusić krenula je u glazbenu karijeru pjesmom “Dovoljna”. U Desetici je s vama Daniel Hojsak.

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.10.2021 10:10

Djeco i mladi, o sportu se radi

Djeco i mladi, o sportu se radi

Sport, djeca i mladi

Ženski vaterpolski klub Mursa prošloga je vikenda nastupio na Dunav kupu u Vukovaru, a kako su Osječanke prošle poslušajte u našoj emisiji.

Posljednja emisija: Srijeda, 20.10.2021 17:10

Dnevnik Radio Osijeka

Dnevnik Radio Osijeka

Vijesti

Na sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek dodijeljene plakete najuspješnijim tvrtkama u prošloj godini. Grad Ilok slavi svoj dan i blagdan zaštitnika župe sv. Ivana Kapistrana.

Posljednja emisija: Petak, 22.10.2021 15:00

Draženov glazboplov

Draženov glazboplov

Glazba, kultura, zabava, dokumentarni program

Gost Draženovog glazboplova još je jedna legenda - gitarist Drago Laban. Stižu nam priče o glazbi i Osječanima glazbenicima, kao i najpoznatijim glazbenicima cijele regije za koje vrlo lako možemo reći da neće stati u samo jednu emisiju. Drago Laban je apsolutna legenda glazbene scene, čovjek koji samo da nabraja s kim je sve radio i surađivao trebalo bi nam bar dvije-tri emisije.

Posljednja emisija: Subota, 23.10.2021 14:05

Emisija na mađarskom jeziku

Emisija na mađarskom jeziku

Vijesti, emisije na stranim jezicima

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.10.2021 19:30

Glazbeni navigator

Glazbeni navigator

Glazba, zabava

Justin Bieber predstavio spot za šesti singl s albuma "Justice". Norveška kantautorica Aurora singlom "Giving In To The Love" najavila treće studijsko izdanje "The Gods We Can Touch". Michael Kiwanuka u svom prepoznatljivom glazbenom izričaju donosi novi singl jedinstvenog spoja čarobnih zvukova, psihodeličnih nijansi i bogatog vokala.

Posljednja emisija: Petak, 22.10.2021 14:15

Gramofon

Gramofon

Glazba

U 805. izdanju Gramofona vodimo vas u godinu 1978. i izdvajamo najveće hitove s američke i engleske top liste.

Posljednja emisija: Subota, 23.10.2021 18:10

Jedinica

Jedinica

Vijesti, gospodarstvo, turizam, unutarnja, društvo, život, talk show, kontakt

Hrvatske ceste pripremile su projekte za gradnju brze ceste od Požege do autoceste Zagreb-Lipovac, građevinske će dozvole biti izdane do proljeća, a sljedeće godine kreće i gradnja te prometnice. Osječki je pješački most zatvoren za promet, jer kreće druga faza obnove. U Bizovcu počinje obnova kurije Norman.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.10.2021 11:11

Kritika

Kritika

Glazba, kultura, zabava

Zagrepčanin rođenjem, mađarski student, Osječanin srcem - Ivan Kristijan Majić poznati je teatrolog i redatelj. Prvi je ravnatelj Kulturnog centra Osijek i čovjek koji životom i radom promiče kulturu.

Posljednja emisija: Nedjelja, 24.10.2021 18:05

Kulturtrend

Kulturtrend

Kultura

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku večeras je premijera predstave "Zmajevi koji ne lete" koju je prema romanu za mlade Ivane Šojat režirao Damir Mađarić. U Mjesecu hrvatske knjige u Vukovaru se predstavio mladi pisac Ivan Baran. Kulturtrend počinjemo jednim od najvećih kulturnih događaja na svijetu. U Oslu se danas otvara muzej Edvarda Muncha, jedan od najvećih svjetskih muzeja posvećen samo jednom umjetniku.

Posljednja emisija: Petak, 22.10.2021 18:05

Puls Slavonije i Baranje

Puls Slavonije i Baranje

Vijesti

U središnjoj temi Pulsa govorimo o poduzetništvu. U razgovoru s voditeljem Centra za poduzetništvo u Osijeku Milanom Peterkom doznajemo o rastu poduzetničke klime i želji mnogih da pokušaju stvoriti vlastiti posao. Nekada je to bilo silom prilika, a sada sve manje iz nužde. U emisiji govorio i o drvnom klasteru u Slavoniji koji je sve organiziraniji i želi da što više slavonske sirovine ostaje u Slavoniji kroz stvaranje proizvoda

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 18.10.2021 15:30

Putovanja, putovanja

Putovanja, putovanja

Zabava, turizam, mozaik

Putujemo Tursku, u pokrajinu Muğlu, u koju su, u sklopu Erasmus plus projekta, putovali učenici i profesori osječke III. gimnazije.

Posljednja emisija: Srijeda, 20.10.2021 18:30

Ravno do vas

Ravno do vas

Glazba, zabava

Sa svih osam pjesma koje je objavio protekle četiri godine, Igor Delač je osvojio vrh liste najemitiranijih singlova u Hrvatskoj. Privodeći kraju snimanje materijala za novi album ''Samo zbog vas'', ovaj uvijek raspoložen i nasmijan osječki glazbenik dolazi nam popričati o svemu što je pred njim, ali i rezimirati nekoliko desetljeća života s glazbom.

Posljednja emisija: Četvrtak, 21.10.2021 14:10

Ritam Šokadije

Ritam Šokadije

Glazba

Dekle su s Klapom Kampanel snimili novu pjesmu "Jidra mog života". Predstavljanje ove pjesme bit će prigoda za najavu izlaska prvog albuma Dekli. Ovoga će utorka biti rič i o Šokcima, a ugostit ćemo Šokce iz Sombora.

Posljednja emisija: Utorak, 19.10.2021 15:30

Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Vijesti, zabava, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, ekologija

Seoski turizam predstavlja pravi odgovor na povećanu potražnju gostiju i turista za održivim, zelenim i sigurnim turizmom. Sve više poljoprivrednih gospodarstava koja se bave seoskim turizmom prepoznaje važnost digitalne promocije i pokazuje interes za upis u Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske tj. u aplikaciju moj-seoski.hr. Među našimdanašnjim sugovornicima su predsjednica Udruge ruralnog turizma hrvatske Aleksandra Kuratko- Pani i poznata vinarica Snježana Brzica, na radionici u Dalju.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 18.10.2021 18:10

Učionica

Učionica

Obrazovanje, djeca i mladi

Sadašnji maturanti pisat će dvije mature, najprije probnu od 15. ožujka do 15. travnja, a onda u lipnju redovitu.

Posljednja emisija: Utorak, 19.10.2021 11:30

Veliki i mali

Veliki i mali

Djeca i mladi

Kako nastaje kruh, koliko nam znači blagovanje kruha, zašto bi jedni drugima trebali biti dobri kao kruh. Da, da sve ovo je uvod u to da u današnjoj emisiji govorimo o Danima kruha. Što je Erasmus i gdje su veliki i mali u tom projektu? Ususret Svjetskom danu animiranog filma Ivona Čakmak razgovarala je sa studentom Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba, kojemu će animacija možda postati životna okupacija. A vi? Koji crtić vi volite?

Posljednja emisija: Subota, 23.10.2021 09:30

Zdravi eter

Zdravi eter

Znanost

Posljednja emisija: Utorak, 19.10.2021 16:30