Desetica

Desetica

Glazba, zabava, talk show, kontakt

Marko Kutlić s novom pjesmom donosi dosta drugačiji zvuk od onoga na kakav smo dosad naviknuli u njegovim izvedbama. Kantautor, pjevač i gitarist Ivan Ivanković objavio svoje prvo studijsko izadnje na hrvatskom jeziku - album ''U ovaj grad''. Sudionica The Voicea Hrvatska i mlada pjevačka snaga HRT-ove emisije A strana, Eni Jurišić objavila četvrti samostalni singl. O aktualnim pjesmama govore i Stjepan Lach, Dino Dabro i Dino Šimera iz klape Cambi, te Emir Bukovica - fontman benda Emir & Frozen Camels.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.02.2021 10:08

Djeco i mladi, o sportu se radi

Djeco i mladi, o sportu se radi

Sport, djeca i mladi

Dvoranska atletska sezona za natjecatelje Atletskog kluba Slavonija Žito iz Osijeka je pri kraju. Unatoč trenutačnom epidemiološkom stanju, ponovno su ostvareni odlični rezultati.

Posljednja emisija: Srijeda, 03.03.2021 17:10

Dnevnik Radio Osijeka

Dnevnik Radio Osijeka

Vijesti

Na zagrebačkom Mirogoju pokopan gradonačelnik Milan Bandić. U Hrvatskoj 747 novooboljelih, od koronavirusa umrlo 7 osoba. Najavljeno masovnije cijeljenje u Osječko-baranjskoj županiji. Ministar Josip Aladrović najavio kako je pomoć poduzetnicima osigurana i u ožujku. Jutros novi potres na Banovini

Posljednja emisija: Srijeda, 03.03.2021 15:00

Draženov glazboplov

Draženov glazboplov

Glazba, kultura, zabava, dokumentarni program

Danas počinjemo priču s Dadom Topićem. Nedavno snimanje dokumentarca o njemu i Dinamitima bila je divna prilika za dugi razgovor o Osijeku šezdesetih. Ako vas zanima Dadina priča i glazba krenite na put Draženovim glazboplovom.

Posljednja emisija: Srijeda, 24.02.2021 21:00

Emisija na mađarskom jeziku

Emisija na mađarskom jeziku

Vijesti, emisije na stranim jezicima

Posljednja emisija: Srijeda, 03.03.2021 19:30

Glazbeni navigator

Glazbeni navigator

Glazba, zabava

P!nk je objavila duet s kćeri Willow. Dua Lipa predstavila još jednu verziju albuma "Future Nostalgia". Austrijski četveročlani ženski rock bend My Ugly Clementine osvojio nagradu za europski indie album godine. Uoči izlaska novih albuma bendovi Kings of Leon i The Fratellis objavili nove pjesme. Taylor Swift ima novu verziju vlastitog velikog hita ''Love Story''. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u Velikoj Britaniji prije 20 i 30 godina. Donosimo i pjesme koje su trenutno na vrhu top lista Njemačkoj, Danskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Posljednja emisija: Petak, 26.02.2021 14:15

Gramofon

Gramofon

Glazba

U 771. izdanju Gramofona vodimo vas u godinu 1974. i izdvajamo najveće hitove s američke i engleske top liste.

Posljednja emisija: Subota, 27.02.2021 18:10

Kritika

Kritika

Glazba, kultura, zabava

Gost posljednje emisije u veljači je redatelj Damir Mađarić, kojega prema Osijeku veže posebna ljubav. Kazališna umjetnost.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.02.2021 18:05

Puls Slavonije i Baranje

Puls Slavonije i Baranje

Vijesti

Korona virus ostavio je traga i na gospodarstvo Osječko baranjske županije. Kakve su posljedice i što možemo očekivati u ovoj godini. Jedinice lokalne uprave kroz potpore nastoje oživjeti poduzetništvo na svojim područjima. Vinkovački poduzetnički inkubator proslavlja prvi rođendan

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 01.03.2021 15:30

Ravno do vas

Ravno do vas

Glazba, zabava

Berislav Crnković je više od 40 godina u glazbi - svirački i autorski. Nova pjesma njegovog O.K. Cluba je ''To je tvoj svijet''. Vinkovačka grupa Sinovi je objavila dvije nove pjesme.

Posljednja emisija: Četvrtak, 25.02.2021 14:10

Ritam Šokadije

Ritam Šokadije

Glazba

"Sjetiš li se mog imena" nova je pjesma Ivana Štivića. U gostima nam je i Stanko Šarić koji predstavlja pjesmu "Alas dunavski". Šarić ima i dvije nominacije za Porina. Tko je još nominiran za ovu glazbenu nagradu? Naš stalni suradnik Vlado Matoković govori o trećoj korizmenoj nedjelji.

Posljednja emisija: Utorak, 02.03.2021 15:30

Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Vijesti, zabava, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, ekologija

Iz najstarijeg europskoga grada - s viješću da su ponovno otvorene terase kafića, ali u skladu s epidemiološkim mjerama, stiže i najava da će gradske vlasti Vinkovaca podijeliti vinkovačkim ugostiteljima po 2000 kuna jednokratne pomoći po zaposleniku kako bi im pomogle prebroditi teškoće u poslovanju zbog pandemije koronavirusa. Posjetili smo Zlatni Lug nedaleko od Požege, vodeće turističko seosko gospodarstvo u tom dijelu Slavonije.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 01.03.2021 18:10

Učionica

Učionica

Obrazovanje, djeca i mladi

Osnovna škola Vladimira Becića uključena je u brojne projekte, tri u sklopu Erasmus+ i 4 e- tvinning projekta

Posljednja emisija: Utorak, 02.03.2021 11:30

Veliki i mali

Veliki i mali

Djeca i mladi

Naša draga Dokkica slavi veliki 10. rođendan i tim je povodom Lora Vukušić o radu Dječjeg kreativnog centra i planovima razgovarala s Ines Novak, a djeca koja su tamo bila podijelila su svoje dojmove iz Dokkice. Osim toga Anton Žic (Gordan Marijanović) poziva na predstavu u Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a Veliki i mali imaju i ulaznice za vjerne slušatelje koje ćemo vrlo rado podijeliti.

Posljednja emisija: Subota, 27.02.2021 09:30

Zdravi eter

Zdravi eter

Znanost

Iza nas je godinu dana pandemije koronavirusta - koja je u pojedinim razdobljima opteretila bolničke sustave brojnih zemalja. Sve nade polažu se u cijepljenje koje bi moglo omogućiti povratak u normalnije uvjete. Sada je velik teret pao na leđa liječnika obiteljske medicine. Čut ćemo i kako se s epidemijom nose onkolozi.

Posljednja emisija: Utorak, 02.03.2021 16:30