Hrvatski radio

Radio Osijek

15 medalja za osječke karataše u Virovitici

09.03.2015.

08:50

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protekloga vikenda u Virovitici je održan međunarodni karate turnir na kojemu je sudjelovalo oko 550 natjecatelja iz 7 država.

Natjecateljima Essekera ovo je bila odlična provjera pred nadolazeća Državna prvenstva za mlađe uzraste u borbama i katama, a osvojili su čak 13 medalja. U katama su prva mjesta osvojili kadetkinja Anja Ćuk i Kata tim mlađih kadeta (Adamović, Kokić, Premec), a u borbama Petar Gudelj u konkurenciji mlađih učenika do 34 kg i Borna Gudelj u kategoriji mlađih kadeta do 48 kg. Druga mjesta, odnosnoo srebrne medalje osvojili su Barbara i Patrik Kokić u kategoriji mlađih kadeta u katama, a u borbama Tin Dujmović (juniori do 55 kg) i Domagoj Boršoš (seniori do 60 kg). Treća mjesta i brončane medalje u katama su osvojili mlađi kadeti Dino Adamović i Ivor Premec, te učenica Maja Skrenković. U borbama su treća mjesta uspjeli osvojiti Patrik Ifko (mlađi kadeti do 57 kg) i Luka Rozing (učenici do 42 kg). U Virovitici su iz Karate kluba Esseker još nastupili Mislav Karačić (u kategoriji učenika do 38 kg izgubio meč za treće mjesto), Borna Plazibat (izgubio u trećem kolu ali nije ušao u repasažne borbe), kao i Dario Adamović u katama.

Članica Karate kluba Osijek Matea Cikoja na karate turniru u Virovitici osvojila je dvije zlatne medalje izborene u katama pojedinačno. Osvojila je prvo mjesto u kategoriji mlađih seniorki (-21 godine) te kategoriji seniorki (+21). S obzirom da uskoro navršava 21 godinu, Matea se ovim nastupom oprostila od kategorije mlađih seniorki. Prvi značajniji nastup kao hrvatska reprezentativka imat će na Europskom studentskom prvenstvu u Crnoj Gori u srpnju ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.