Hrvatski radio

Radio Osijek

17 medalja za za članove Taekwondo klubova "Osijek" i "Kneževi Vinogradi"

26.10.2015.

12:51

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na natjecanjima "4. Kup Nove Gradiške" i "1. Nova Gradiška Open" članovi Taekwondo kluba Osijek i Taekwondo kluba Kneževi Vinogradi osvojili su 17 medalja, od čega 6 zlatnih, 5 srebrnih i 6 brončanih.

U sportskoj dvorani Elektro-tehničke u Novoj Gradiški nastupilo je 159 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, a uz Kup održalo se i natjecanje „Nova Gradiška Open“ u kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom što više udaraca u 20 sekundi). U sklopu natjecanja održale su se i borbe za vrtićke uzraste po modificiranim pravilima bez udaraca u glavu na kojem je nastupilo 98 boraca iz 20 klubova iz Hrvatske i BIH.

Na „4. Kupu Nove Gradiške“ nastupili su i članovi Taekwondo  kluba „Osijek“: mlađi kadet Robin Lujić (-33kg), kadetkinja Mateja Šuvak (-55kg), kadet Denis Bakunić (-53kg), junorke Hana Marković (-55kg) i Laura Zahirović (-59kg). Nakon uzbudljivih borbi zlatnu medalju osvojili su Denis Bakunić (pobjedom u finalu nad predstavnikom taekwondo kluba „Brod“ Mariom Kneževićem 8:7) i kadetkinja Mateja Šuvak (pobjedom u finalu nad predstavnicom zagrebačkog „Jastreba“ Karlom Klaudijom Kvesić 4:2). Srebrnom medaljom su se morale zadovoljiti juniorke Hana Marković (izgubivši u finalu od Mateje Čosić iz „Jastreba“ 5:4) i Laura Zahirović (izgubivši u finalu od Marije Frklić iz „Jastreba“ 6:1). Broncu je osvojio mlađi kadet Robin Lujić (pobjedom nad predstavnikom Zaprešića Karlom Gorički 14:1 i izgubivši u borbi za finale od predstavnika zagrebačke „Čigre“ Frana Bosančića 6:3).

Na „1. Nova Gradiška Openu“ za natjecatelje u kicku, za Taekwondo klub „Osijek“ nastupili su Borna Jerković u kategoriji M1 (dječaci 2007 godište), Lovro Martić i Noa Muštran M2 (dječaci 2008 godište), te Duje Vranješ M3 (dječaci 2009 godište). Zlata su osvojili Borna Jerković, Lovro Matrić i Duje Vranješ uvjerljivo pobijedivši konkurenciju, dok je Noa Muštran (kojem je ovo prvo natjecanje) izgubio u borbi za medalju i morao se zadovoljiti utješnom medaljom. U borbama vrtićkih uzrasta nastupio je Borna Jerković (-27kg) i nažalost izgubio borbu za medalju od Svena Kovalskog iz „Jastreba“, te ostao bez medalje.

Na natjecanju u Novoj Gradišci  sudjelovao je i Taekwondo klub "Kneževi Vinogradi". Od ukupno osam natjecatelja kući su ponijeli devet medalja. U vrtićkoj kategoriji su u kicku nastupili: Luka Budimir (kategorije M1) koji nažalost nije uspio nadmašiti prvog protivnika u broju udaraca te osvaja utješnu nagradu, Borna Čikojević (kategorije M3) koji je osvojio broncu, te Karla Marinović (kategorije Ž2) koja jedina osvaja zlato. Isti natjecatelji su se odazvali i u borbama te osvojili jedno srebro i dvije bronce.

Od ostalih natjecatelja nastupili su Martin Čapo (kategorije mkm-33) koji usprkos svojoj sjajnoj borbi nije došao do medalje. Barbara Marinović (kategorije kž-51) je osvojila brončanu medalju, a kadet Marko Šimon (kategoriji km -37) srebrnu. U seniorskoj skupini nastupili su Vinko Viljevac (kategorije sm-68) i Antonio Marinović u teškoj kategoriji no niti jedan nije uspostavio dominaciju na borilištu, a osvojili su broncu i srebro.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.