Hrvatski radio

Radio Osijek

18. Pannonian Challenge od 7. do 11. lipnja

04.05.2017.

13:52

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnje 18. izdanje Pannonian Challengea održat će se ranije nego prijašnjih godina, no sadržajno će ponovno biti iznimno bogat. Uz najbolje sportaše u svim disciplinama očekuju se i brojne glazbene zvijezde.

Organizatori Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnih sportova i glazbe, odlučili su pomaknuti ovogodišnje natjecanje na početak lipnja, a razlog je želja da za što većom posjećenosti manifestacije, rekao je voditelj projekta Jurica Barać.

Najavio je dolazak najboljih sportaša u svim disciplinama kao i velikih glazbenih zvijezda: "Zahvaljujući potpori Grada Osijeka ulazak na sportski dio manifestacije bit će sva 4 dana besplatan, a za glazbeni će dio ulaznice biti samo 20 kuna. Očekuje se dolazak preko 300 najboljih sportaša, a najveća zvijezda tog dijela programa bit će svjetski prvak u BMX-u, Australac Martin Logan. Što se glazbenog dijela programa tiče potvrđen je dolazak preko 50 izvođača, među kojima su SARS, Let 3, Sassja, Fenkie, Abop...", rekao je Barać i dodao kako će nastaviti tradiciju dogradnje Skate parka pa će tako za ovogodišnje natjecanje dobiti i tzv. bazen sa spužvama koji je iznimno važan kod učenja novih elemenata.

Osječki Skate park pohvalio je i najbolji hrvatski vozač Marin Ranteš, koji će biti najveća hrvatska zvijezda i ovogodišnjeg sportskog dijela programa: "Meni je cilj na Pannonian Challenge pozvati prijatelje iz cijeloga svijeta da vide kako to izgleda, kakvi su naši običaji, hrana, kako mi tu živimo... Da vide kako je to nešto potpuno drugačije nego u Kanadi, Engleskoj, SAD-u, Australiji... Iznimno mi je drago što mogu biti dio ekipe i moram reći da se ovdje osjećam kao doma", zaključio je Ranteš.

Ovogodišnji Pannonian Challenge najavili su predstavnici Grada Osijeka, Osječko - baranjske županije, Turističke zajednice Hrvatske i sve brojniji sponzori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.