Hrvatski radio

Radio Osijek

14:05 / 26.03.2019.

Autor: Krunoslav Inhof

4. Kup grada Osijeka u mačevanju

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

4. "Kup Grada Osijeka" u mačevanju održat će se predstojećeg vikenda, 30. i 31. ožujka, u dvorani Gradski vrt u organizaciji Mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir, a uz predstavnike hrvatskih klubova očekuje se preko 200 natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja i SAD-a.

Kup Grada Osijeka u mačevanju međunarodni je turnir u disciplini mač, a natjecanje se organizira u pet mlađih dobnih kategorija od 10 pa sve do 20 godina, te veteranskoj preko 40 godina. Turnir u kategoriji mlađih kadeta, U-14, ujedno ima i status Europskog kupa. Na natjecanju se očekuje preko 200 natjecatelja, među kojima će biti i europskih i svjetskih prvaka, a predsjednik i trener u klubu iz Osijeka Branko Lozančič napomenuo je kako će na Kupu nastupiti svi njihovi članovi: "Mi kao domaćini nastupamo u svim kategorijama. Od početnika, prema starijima i onima na koje ozbiljno računamo, a koji će nastupiti u svim kategorima u kojima imaju pravo. Moram napomenuti da imamo aktualne prvakinje u Hrvatskoj u kategoriji do 10 godina, kao i doprvakinje u istoj kategoriji."

Partneri u organizaciji turnira Mačevalačkom klubu Dmitar Zvonimir su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. U ime Grada Osijeka voditelj Odsjeka za sport Darko Dumančić pohvalio je izniman rad u klubu koji je prije 7 godina u Osijek vratio sport kojega nije bilo gotovo cijelo stoljeće: "Upravo je to vrijednost ovog kluba, što nas vraća u tu prošlost i što je revitalizirao sport koji je ozbiljan i velik u svijetu, koji je olimpijski sport."

Rad kluba pohvalio je u ime Osječko-baranjske županije predsjednik Skupštine Dragan Vulin: "Ovaj klub upotpunjuje jednu sportsku sliku u našemu gradu, a ono što je najvažnije mladima pruža još jednu dodatnu mogućnost da se bave sportom koji je olimpijski."

Natjecanja na 4. Kupu Grada Osijeka u mačevanju, u dvorani Gradski vrt i u subotu i u nedjelju počinju od 9 sati, odvijat će se na 14 borilačkih pista, a ulazak je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.