Hrvatski radio

Radio Osijek

800 tisuća eura vrijedan Gabrijel Boban stigao u NK Osijek

05.07.2016.

12:52

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gabrijel Boban je četvrto ovogodišnje pojačanje NK Osijeka, a iz kluba najavljuju još pojačanja na stoperskoj i veznoj poziciji. Spominje se i dolazak Dejana Radonjića, igrača Dinama. NK Osijek za sada ima proračun od 3 milijuna kuna, no očekuju se i novi sponzori.

Prema procjeni Transfermarkta Boban trenutačno vrijedi 800 tisuća eura, a za koliki je iznos potpisao za NK Osijek za sada je poslovna tajna. Ne zna se ni za koliko novaca ga je iz kluba pustio predsjednik Nk Zagreba Dražen Medić obzirom da je Boban u trenutku potpisa za NK Osijek imao ugovor sa Zagrepčanima na još dvije godine. Boban je za NK Osijek potpisao na tri godine iako je prema njegovim riječima i izjavi sportskog direktora NK Osijeka Alena Petrovića, uz inozemne ponude imao kontakte s predstavnicima Hajduka i Rijeke. Gabrijel je rođen u Požegi 23. srpnja 1989. godine. Igrao je u veličkom Kamen Ingradu, Virovitici, Vinogradaru i Pomorcu, a igrajući za drugoligaše postigao je 30 golova, privukavši na sebe pozornost NK Zagreba za koji je potpisao 2013 godine. U prvoj  ligi dao je ukupno 23, od čega 10 prošlogodišnjem prvenstvu. Nakon Borne Barišića, Milovana Petrovića i Matea Baraća, Gabrijel Boban je do sada najskuplji transfer u NK Osijek, i to ne samo ove sezone.
Gabrijel Boban je igrač menadžera Darka Čordaša nekadašnjeg igrača NK Osijeka.
„Spreman sam iako nisam prošao pripreme s NK Osijekom“ – rekao je Gabrijel Boban dodavši – „Prošao sam mjesec dana priprema s NK Zagrebom, a ostalo ću nadoknaditi! Osjećam se odlično i nadam se da ću opravdati očekivanja. Očekujem na utakmicama i puno Veličana i Požežana.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.