Hrvatski radio

Radio Osijek

902 sudionika na 44. Olimpijadi starih športova u Brođancima

24.08.2016.

12:41

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 26. do 28. kolovoza održat će se 44. olimpijada starih športova u Brođancima. Organizatore Olimpijade primio je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić .

Na olimpijadu dolaze 902 sudionika starih športova iz 35 mjesta u Hrvatskoj svrstanih u 373 ekipe. Zbog svoje specifičnosti, manifestacija privuče pozornost brojnih posjetitelja, rekao je  predsjednik Izvršnog odbora Olimpijade, Veljko Gudelj.
Jedan od zadataka Olimpijade starih športova jest sačuvati od zaborava izvorne stare športove ali i regrutirati mlade koji će tu manifestaciju nastaviti. Glavni sportski gost će biti David Šajn poznati sportaš Slavonije i Baranje i višestruki nositelj olimpijskih,  europskih i svjetskih medalja. Na likovnoj koloniji, 26. kolovoza kipari će svoja djela stvarati na Olimpijskom stadionu u Brođancima, a slikari u hotelu Termia u Bizovačkim toplicama u kojima će se u subotu u 19 sati otvoriti izložba likovnih radova.
U nedjelju, 28. kolovoza, sve počinje u 6 sati budnicom brođanačkim sokacima. Nakon prijama kod načelnika općine i mimohoda svih uzvanika, svečano otvorenje Olimpijade najavljeno je za 9 sati. Natjecanja će se održati u prijepodnevnim, a nastup kulturno - umjetničkih društava u poslijepodnevnim satima. U 19 sati bit će svečana podjela olimpijskih odličja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.