Hrvatski radio

Radio Osijek

Ana Đerek: "U Osijeku se osjećam odlično"

26.02.2019.

14:36

Autor: Radio Osijek

fotografije  GD Osijek - Žito

fotografije GD Osijek - Žito

Foto: - / -

Ana Đerek, hrvatska gimnastička reprezentativka tjedan je dana na priremama u Sokol Centru Osijek. Naime, Sokol Centar Osijek nije samo mjesto za trening velikog broja rekreativaca – u ovaj vrhunski sportski centar počeli su dolaziti i vrhunski gimnastičari iz Hrvatske, ali i svijeta.

"2019. je predolimpijska godina pa je tako vrlo bitna za svakog sportaša. Jako je puno natjecanja, od svjetskih kupova, Europskog i Svjetskog prvenstva. Glavni prioritet je Svjetsko prvenstvo s obzirom na to da su to ujedno i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.", rekla je Đerek.

U Osijeku je bila već nekoliko puta, redovita je sudionica DOBRO World Cupa Osijek i ističe da jako voli nastupati pred domaćom publikom: "Mislim da sam do sada već bila desetak puta s obzirom na to da sam počela dolaziti dok još nisam bila seniorka i revijalno sam nastupala u Osijeku. To je prekrasno iskustvo i obožavam dolaziti ovdje, to mi je jedno od najdražih natjecanja."

U svibnju će ponovno biti u Osijeku, na Svjetskom kupu, a o tome kaže: " Medalja u Osijeku, tj. medalja pred domaćom publikom mi je jedan od neostvarenih ciljeva, to mi je definitivno velika želja. Do svibnja ima još jako puno vremena. Prošle godine sam planirala ostvariti taj cilj, ali sam se ozlijedila. Ako sve bude u redu nadam se da ćemo se vidjeti svibnju i da će biti dobra vježba - ako se posloži, ja bih bila presretna da dođem do postolja."

Ana Đerek je po prvi puta na pripremama u Sokol Centru, a dojmovi su, kaže, jako dobri: "Dojmovi su fenomenalni, nema ništa što bih mijenjala, nikakvih mana. Iako mi svi stalno govore, ako što treba, samo reci. Jedna jedina mana je metar za preskok koji nisu imali, ali i to su nabavili u roku od dva sata. A kada se vidimo opet... Ima sada par natjecanja, Baku, Doha. To su sve daleka putovanja. Možda prije ili nakon Europskog prvenstva. Svakako se vidimo u svibnju, a onda na ljeto kada bude par mjeseci isključivo treninga ćemo se zasigurno malo češće viđati. Pozivam sve vrhunske gimnastičare u Sokol Centar. Ništa im neće nedostajati, sve je na jednom mjestu, a uvjeti su nenormalno dobri."

 /fotografije i tekst: GD Osijek - Žito/

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.