Hrvatski radio

Radio Osijek

Aurel Benović izborio nastup na Europskom prvenstvu

11.03.2019.

15:03

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: GD Osijek Žito

Foto: GD Osijek Žito

Foto: - / -

Uz Seligmana, Udea i Srbića na Europskom prvenstvu u gimnastici u poljskom Sczecicinu jedan od reprezentativaca bit će i Osječanin Aurel Benović .

Svoj nastup na EP-u Benović je izborio na domaćem kontrolnom izbornom treningu hrvatske gimnastičke reprezentacije održanom u osječkom Sokol Centru.
Iza Benovića su se plasirali su se Zagrepčani Jakov Vlahek i Matija Baron i time je formiran popis gimnastičara koji će činiti tim za nastup u Sczcecinu.
"Vrlo smo sretni i zadovoljni što je naš mladi senior Aurel Benović ponovno pokazao svoju kvalitetu, uspio odraditi vježbu na vrlo visokom nivou i probiti se kao najbolji s ovog kontrolnog treninga kao dio seniorske reprezentacije koja će uskoro pokušati doći do visokih plasmana na natjecanju u Poljskoj", s odušveljenjem je izjavio Vladimir Mađarević, trener Roberta Seligmana i Aurela Benovića.
Benović je, kaže Mađarević, na neki način mladi nasljednik Tomislava Markovića te "od njega u nadolazećim godinama možemo očekivati sjajne rezultate. Ovo je tek njegov početak, a vježba koju je izveo je ispod njegovih kapaciteta. Složili smo ju taktički, tako da prođe sa što manje grešaka, ali ima još jako veliku rezervu s kojom se može nadograditi vježba kroz mjesec dana do nastupa u Poljskoj".
Robert Seligman nije morao nastupati, jer je uz Filipa Udea i Tina Srbića A kandidat i može birati natjecanja, a kontrolni je trening u Sokol Centru iskoristio za provjeru forme. "Naravno da mi je Europsko prvenstvo jedan od glavnih prioriteta za ovu godinu. Htio sam sebe testirati, po prvi puta ove godine, pred 11 sudaca podići ruku, odvježbati vježbu i na kraju je bilo odlično. Nije bila maksimalna vježba, nedostaje samo jedan element, ali izvedba je bila na viskom nivou s jako malim odbitkom, nešto malo više od jednog boda. Visoka ocjena, 14.600. Zadovoljan sam s ovakvim ulaskom u sezonu. Put Baku i Dohu na dva Svjetska kupa za mene su isključivo tu u svrhu podizanja forme za Europsko prvenstvo. Nema rezultatskog imperativa, tamo ću pokušati podići vježbu na startnu ocjenu 6.1. Samo još jedan element potrebno je ubaciti u već postojeću vježbu i dočekati spreman Europsko prvenstvo gdje opet želim biti kandidat za osvajanje medalje“, prije puta u Baku iskren je bio Seligman.
Seligman će se dobrim nastupima na natjecanjima u Bakuu i Dohi boriti za bodove na ljestvici Svjetskog kupa koji je od ove godine i kvalifikacijski za Olimpijske igre, a ukupni pobjednici po spravama imaju direktnu vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.