Hrvatski radio

Radio Osijek

Benović peti u finalu partera u Bakuu

11.03.2023.

18:32

Autor: Radio Osijek/TM

Aurel Benović

Aurel Benović

Foto: Hrvatski gimnastički savez / -

Aurel Benović zauzeo je peto mjesto na parteru prvog finalnog dana na Svjetskom kupu u Bakuu. Osječkog gimnastičara već sutra čeka nova borba za medalje u preskoku.

U svom 12. finalu Svjetskog kupa Benović je do petog mjesta došao s ocjenom 13.400, a medalju mu je uzeo izlazak iz partera na drugoj dijagonali.

„Dao sam svoj maksimum, najbolje u tom trenutku što sam mogao. Danas ujutro kad sam se probudio osjećao sam bol u lijevom kvadricepsu i borim se sad već dosta dugo s upalom mišića. Očito mi je treći Svjetski kup u nizu u tri tjedna ipak puno. Treba mi malo odmora. Zadovoljan sam s petim mjestom, iako znam da je to moglo bolje“, izjavio je nakon današnjeg natjecanja.

Da je ponovio nastup od prije dva dana iz kvalifikacija kada je imao najbolju ocjenu, 14.500, danas bi uvjerljivo osvojio zlato. Naime, najbolji je u finalu bio Kazahstanac Milad Karimi sa 14.200 bodova. Srebrni je Ukrajinac Illia Kovtun (13.933), a brončani Amerikanac Riley Loos (13.733).

„Da sam zadnji skok skočio malo bolje, sigurno bih osvojio barem srebrnu medalju, ali ne mogu biti nezadovoljan, dao sam sve od sebe i sada se okrećem sutrašnjem finalu na preskoku. Nadam da ću svoja dva skoka odraditi što bolje s obzirom na bolove s kojima se nosim“, rekao je Benović.

Sutra, drugog finalnog dana Hrvatska će imati dvojicu predstavnika. Uz Benovića na preskoku, kandidat za medalje biti će i Tin Srbić na preči, inače srebrni proteklog vikenda u Dohi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.