Hrvatski radio

Radio Osijek

Biciklima kroz tri države 'HR-SRB-HU'

30.05.2017.

01:45

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

''Vožnja biciklima kroz tri države'' održana je proteklog vikenda u organizaciji Udruge za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka i Udruge građana VeloArt iz Sombora .

Bila je to peta je to  po redu međunarodna vožnja biciklima kroz Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku u duljini od oko 150 kilometara koja je okupila više od četrdeset rekreativaca iz Osijeka, Donjeg Miholjca, Čepina, Sombora, Bača, Kule i Šida.

"Kotrljaneri su se okupili u Osijeku u ranim jutarnjim satima i već je tada zavladala opuštena atmosfera. Najopušteniji je bio predsjednik koji je došao na praznim gumama, zbog čega je na samom startu vožnja kasnila petnaestak minuta", priopćili su z zanimljivom priopćenju Kotrljaneri, te nastavili: "Kvarovi koji su također tradicionalni na ovoj vožnji nastavili su se već na Copacabani kada je najmlađi i navišlji član je ostao bez dvije žbice i nažalost odustao od kotrljanja. Na putu do Bilja jedan od 'pripravnika' pri URB Kotrljaneri izgubio je svoj češalj za brkove što je biciklističku kolonu dodatno usporilo. Grabovac  je teško proći bez probušene gume, pa su Kotrljaneri i tu tradiciju uspješno odradili. Do Batine i Bezdana, osim pada šećera kod najstarijih članova, nije bilo drugih problema. Susret s VeloArt-om u Ekološkoj učionici Baračka kolege iz Sombora začinili su domaćim kiflicama i kavom. Tom su prigodom domaćini u VeloArt primili novog člana koji koji ove godine planira biciklom put Moskve, uručili mu zastavu udruge i prepoznatljivi narančasti dres. Druženje je uz HELL, kiflice i domaću kavu potrajalo sat vremena, a nakon toga krenulo se prema Mađarskoj i velikom kipu Gospe u Santovu. Od Santova do Mohacsa biciklisti su naletjeli i na beremed (pčele) koje su im udjelile pokoji žalac za dugo sjećanje. Prelaskom kompe na Dunavu nastavljen je put do Belog Manastira gdje je TZ Baranja u Etnološkom centru baranjske baštine pripremila grah iz ćupova, svaki različite ljutine".

"Ljubazni domaćini, prekrasan ambijent, odlična klopa i vrhunska kapljica, jer ipak smo mi gastro biciklisti, otežali su nam stomake i povratak kućama od kojih smo udaljeni od 30 do 50 kilometara", rekao je predsjednik Kotrljanera Filip Stanić u Etnološkom centru baranjske baštine, dodavši kako umorni i izgoreni od sunca, no puni dojmova, jedva čekaju iduću zajedničku vožnju s VeloArtom i prijateljima.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.