Hrvatski radio

Radio Osijek

14:47 / 03.12.2021.

Autor: Radio Osijek / KI

Borilački spektakl u Osijeku uz nastupe Erslana, Truščeka, Milinkovića...

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Finale ovosezonskog FNC Armagedon turnira održat će se u subotu u Osijeku. Borce će u dvorani Gradski vrt predvoditi hrvatski poluteškaš Ivan Erslan, tu je i najopakiji čovjek na Balkanu Ivica "Terror" Trušček, a u osječki kavez će dvojica domaćih boraca Saša Milinković i Marin Mikulić.

Uz pet turnirskih finala, na programu je i sedam superfight borbi, najavljeno je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljene neke od glavnih zvijezda. U kavez će i domaći borci, članovi Training Akademije: iskusni 35-godišnji Saša Milinković (7-3) i mladi Marin Mikulić. Milinković je inače član Cro Cop teama s iskustvom borbi u Njemačkoj i Japanu. U Osijeku se borio dva puta na FFC turniru, a oba je puta slavio. Njegov suparnik biti 41-godišnji Oli Thompson (21-13), koji mu je i bivši timski kolega, a mnogi ga se sjećaju sa KSW priredbe u Zagrebu gdje je izgubio od Ante Delije. U borilačkim krugovima poznatiji pod nadimkom ''Frankenstein'' ima čak šest nastupa unutar UFC-a. Još uvijek drži titulu teškaškog prvaka u poljskom FEN-u, a nastupao je u najjačim svjetskim promocijama UFC-u i Bellatoru. Glavni čovjek FNC organizacije Dražen Forgač najavio je kako će pred domaćom publikom nastupiti daroviti borac Marin Mikulić iz osječke Training Academy dvorane. Bit će to Mikulićev profesionalni debi, a protivnik će mu biti Talijan Nikola Pitarelo.

Glavna borba večeri pripada hrvatskom poluteškašu Ivanu Erslanu (10-1-1), a borit će se protiv brazilskog borca Henriquea Da Silve (16-7). Uz Erslana i Milinkovića na konferenciji za novinare nazočio je i srpski talent Marko Bojković, Mateo Bolfan i Denis Jurakić koji su finalisti kategorije do 66 kilograma, Alberto Antić koji nastupa do 70 kg, Aleksandar Mihailović do 77 kilograma, te Mateo Šitum koji će nastupiti u finalu do 84 kilograma.

Turnirska finala su od 19 sati, a superborbe se očekuju oko 21 sat. Ulaznice se mogu kupiti putem internetske stranice Eventim.hr, a za ulazak su potrebne i kovid potvrde. Testiranje se može obaviti od 17 sati i u dvorani Gradski vrt.

ARMAGEDON 2 TURNIRSKA FINALA
Denis Jurakić (Ahilej Beograd, Srbija) - Mateo Bolfan (UFK Novi Zagreb, Hrvatska) -66 kg
Alberto Antić (Ban Team, Hrvatska) - Rusi Minev (Ahilej Beograd, Srbija) -70 kg
Aleksandar Mihailović (Bushido Podgorica, Crna Gora) - Đorđe Bukvić (Unity Vrbas, Srbija) -77 kg
Matija Bosančić (Unity Vrbas, Srbija) - Mateo Šitum (ATT Zagreb, Hrvatska) -84 kg
Igor Kuzmanović (Maribor, Slovenia) - Mario Žgela (Valens Vinkovci, Hrvatska) -93 kg

FNC 4 BORBE
Marin Mikulić (Hrvatska) - Nicola Pitarello (Italija) -84 kg
Luka Ćurković (Hrvatska) - Michael Reali (Italija) -77 kg
Danijel Bažant (Hrvatska) - Giovanni Rivetti (Italija) -66 kg
Marko Bojković (Srbija) - Dawid Galecki (Poljska) -70 kg
Ivica Trušček (Hrvatska) - Nikola Joksović (Srbija) -77 kg
Saša Milinković (Hrvatska) - Oliver Thompson (Velika Britanija) -120 kg
Ivan Erslan (Hrvatska) - Henrique Da Silva (Brazil) -93 kg

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.