Hrvatski radio

Radio Osijek

Četiri dana šaha "Osijek open 2016."

25.02.2016.

18:24

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvoreno prvenstvo Osijeka "Osijek open 2016." održava se u VIP salonu sportske dvorane Gradski vrt do nedjelje, 28. veljače. Organizatori su Osječki šahovski savez i šah klub “Dragovoljac” .

Turnir se igra po švicarskom sustavu , 7 kola uz tempo igre 90 minuta + dodatak od 30 sekundi po završenom potezu. Danas je odigrano prvo kolo, a svaki dan će se igrati po dva kola: prijepodne od 9.30, a poslijepodne od 17.00 sati. Ukupni nagradni fond je 9.000 kn, raspoređen u sedam nagrada po plasmanu te još 11 nagrada po rejtingu i kategorijama.
"Turnir je tradicionalan, igra se 9 godina te je najveće okupljane šahista u ovoj godini. Na ovogodišnjem nastupa 80-tak šahista iz Osječko-baranjske županije i grada Osijeka. Upisnina je 150 kn, od koje su oslobođeni mladi šahisti do 18 godina s područja Osječkog šahovskog saveza", rekao je predsjednik saveza Zvonko Horvat. Svaki sudionik treba ponijeti šahovsku ploču standardnih dimenzija i elektronski šahovski sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.