Hrvatski radio

Radio Osijek

Četiri dana vrhunskog tenisa u Osijeku

21.05.2020.

11:59

Autor: Radio Osijek//TM

Četiri dana vrhunskog tenisa u Osijeku

Četiri dana vrhunskog tenisa u Osijeku

Foto: - / -

Na inicijativu Donne Vekić u Osijeku će se od 4. do 7. lipnja održati Hrvatski Premier Tenis, humanitarni teniski turnir, koji će zbog okolnosti bit će neobičan – bez gledatelja uz terene, ali velik broj njih bit će uz ekrane i izravno četiri dana pratiti mečeve 20 hrvatskih tenisačica i tenisača.

Svi gledatelji će preko malih ekrana moći pratiti događaj zahvaljujući HRT-u i to na više platformi. Bez obzira što će tribine biti prazne, važno je naglasiti da će se poštivati propisane epidemiološke mjere.
Osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-a19”.
Hrvatski Premier Tenis održat će se u vrijeme kada su svi sportski događaji suspendirani i to pod sloganom #pokrenimotenis, a dolaze Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac. Također, ovom će događaju prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića, koji će i svojom igrom dodatno oplemeniti ovaj hvalevrijedan događaj. "Zašto hvalevrijedan? Upravo zato jer osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velike humanitarna akcija pod nazivom „Hrvatska i tenis protiv COVID-a19”. Akcija će se provoditi u dva seta, prvi set je zamišljen kao prikupljanje sredstava do početka događaja te set za vrijeme teniskih mečeva i prijenosa uživo za vrijeme kojeg će gledatelji svojim pozivima moći donirati novac. Cilj je kroz dva seta humanitarne akcije osigurati znatna financijska sredstva, koja će biti donirana projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa, te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv COVID-19", objašnjavaju organizatori.

"Vrlo sam uzbuđena što ćemo svi zajedno ponovno odigrati i takmičarski tenis, ali i početi podizati formu za nadam se, skori početak WTA i ATP Toura. Vjerujem kako će i gledanost ovog posebnog događaja biti velika, a najviše sam ponosna što ću kao ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije na neki način, biti i domaćin ovog jedinstvenog turnira", priznaje tenisačica i FED CUP reprezentativka, Donna Vekić.
"Sportski događaji oduvijek su uživali veliku popularnost. Osim povećanja broja posjetitelja, u zadnjih nekoliko godina, porastao je i broj gledatelja sporta putem medija. Mnogi će se složiti da sport spaja ljude, stvara osjećaj ponosa prema vlastitoj zajednici i domovini te ostavlja velik trag i najljepša sjećanja svim generacijama. Ovaj je period bio poprilično neizvjestan za igrače svih sportova pa tako i za tenis. Turniri su odgođeni ili otkazani, a sportaši su većinom provodili vrijeme u krugu svojih obitelji, nadajući se što skorijem povratku na njima omiljene terene", stoji u najavi ove četverodnevne manifestacije.
"Svi smo željni tenisa nakon duge stanke, a ovo je događaj koji će nam to omogućiti, i to na visokoj razini, uz hvalevrijednu humanitarnu notu. Mislim da ne možemo poželjeti više i bolje od toga. Zahvaljujem Donni, njezinoj obitelji i timu oko nje što se trude oko ovako lijepe akcije, a mi ćemo kao Hrvatski teniski savez nastojati čim više pomoći u organizaciji i kao pokrovitelj, jer ovo je još jedno predstavljanje tenisa u najboljem svjetlu. Posebna zahvalnost ide i našim tenisačima i tenisačicama koji su se odazvali, od aktualnih članova Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, preko naših najboljih juniora, do legendi", rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.
"Nakon Donnine inicijative, a s obzirom na dobro poznavanje raspoloženja većine tenisača u ovim zahtjevnim vremenima epidemije, odlučili smo organizirati jedinstveni teniski spektakl u Osijeku pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Hrvatskog teniskog saveza. Hvala svima koji su podržali zahtjevnu organizaciju u ova vremena. Svim sudionicima obećavamo veliko gostoprimstvo, a gledateljima putem HRT-a vrhunski tenis“ – dodaje Igor Vekić iz tvrtke ECM Global d.o.o.
Ovo je definitivno događaj koji osim svog humanitarnog aspekta, povezuje igrače, promiče hrvatski sport i Osječko-baranjsku županiju te sve njezine ljepote i blagodati. Inicijativa poput ove, daje vjetar u leđa, vraća vjeru u život i budućnost te što je najvažnije, potiče na hrabrost i borbu pa čak i onda kada je stvarnost neizvjesna, uvjereni su organizatori.

donna-video.jpg

donna-video.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.