Hrvatski radio

Radio Osijek

Čiji je klub?

24.10.2013.

10:12

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

NK Osijek je prodajom igrača spašen od jednog stečajnog postupka, no tko će ga s dna ljestvice spasiti od drugog?

Robert Špehar je svojevremeno, podnoseći ostavku, izjavio kako je mjesečne troškove za plaću s 1,3 milijuna smanjio na 860 tisuća kuna, kako su obavljene brojene druge restrikcije, no kako je sve bilo uzalud. I Špehar je kao i svoji prethodnici tvrdio kako je smanjio dug koji je zatekao te kako je klub uprihodovao 12,7 milijuna kuna, no sve to nije bilo dovoljno pa se Špehar povukao, iako je primao solidnu plaću i nikoga, barem javno nije tjerao. Sadašnji predsjednik Zdravko Josić tvrdi kako su prethodne uprave imale godišnji proračun od 20-ak milijuna kuna. Sadašnji je proračun 8, a volonter Josić je skupio 2,5 milijuna. Josić tvrdi i kako je igračima vraćeno više od 10 milijuna kuna duga, da je stečaj izbjegnut prodajom igrača kojima se dugovalo pa je tako prodan i dio duga, a da se igračima duguju dvije i pol plaće. Sami povežite brojke.

Uz sve još nekoliko brojeva koji su svima dostupni.Grad Osijek, navodno, uplaćuje oko 2,4 milijuna za Školu nogometa NK Osijeka, a još se 2,6 izdvaja za održavanje stadiona, ili se barem izdvajalo. Grad je vlasnik 90 % kluba, Vodovod 9 % posto, a naslijeđeno je 100 milijuna kuna dugova koji su ako je vjerovati postotcima vlasništva, gradski dugovi. IPK-u i Gradskoj banci se ne mogu vratiti novci pa su to dugovi koje će država otpisati na način da ih vrati gradu, a grad u temeljni kapital kluba.

E, sad, čiji je klub bez Nadzornog odbora i gradonačelnika koji ne želi klub u gradskom vlasništvu od 99 posto i tko to onda u ime kluba pregovara s Amerikancima o prodaji kluba? Čijeg kluba?

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.