Hrvatski radio

Radio Osijek

Daniel Srb ponovo predsjednik Iktusa

27.12.2015.

12:46

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Daniel Srb danas je na sjednici Skupštine Veslačkoga kluba Iktus jednoglasno izabran za predsjednika kluba u sljedećem dvogodišnjem mandatu. Dosadašnji predsjednik Denis Ambruš izabran je za predsjednika skupštine VK Iktus.

Na sjednici su bila 24 od 40 akreditiranih članova skupštine Iktusa, a osim izabranih čelnika kluba izabran je i nadzorni odbor te veći dio predsjedništva kluba. U izvješćima bivšeg predsjednika Denisa Ambruša i  glavnog trenera Krešimira Ižakovića istaknuto je kako je prošla godina bila iznimno teška za klub, kako financijski tako i u rezultatima prije svega u seniorskoj kategoriji veslačica i veslača. Iktus je bio četvrti na državnom prvenstvu što je jedan od klupskih najlošijih rezultata, pogotovo u situaciji kada je Osijek "naviknut" da mu Iktus donosi pregršt medalja. Ipak, osvojeno je sedam naslova prvaka u različitim kategorijama što znači da klub ipak ima svijetlu budućnost. Loše su vijesti raspad ženskog seniorskog dvojca Maja Anić-Sonja Kešerac te najnoviji odlazak Ante Janjića u Australiju i Vjekoslava Kolobarića u Zagreb čime je značajno osiromašena seniorska posada Iktusa. Veseli vijest koja se čula na skupštini, a to je da će Mario Vekić veslati i sljedeću sezonu te na državnom prvenstvu 2016. nastupati za Iktus. Čula se i još jedna loša vijest, a to je da će u sljedećoj godini biti smanjeni prihodi kluba, prvenstveno dotacija grada Osijeka za oko 100 tisuća kuna što će predstavljati novi udar na financije i kvalitetu rada. Grad Osijek ove je godine smanjio dotaciju Iktusu za 50 tisuća kuna u odnosu na 2014. godinu, no zahvaljujući potpori grada i županije kupljen je novi čamac za Teutu Leu Stojaković u kojem je ona postigla odlične rezultate na europskom i svjetskom prvenstvu (3. i 7. mjesto). 

 

Novi je predsjednik Daniel Srb, koji je klub vodio deset godina u prijašnjim mandatima, izjavio kako će se morati pronaći čak 200 tisuća kuna od novih sponzora jer je novac grada, županije i nekoliko stalnih sponzora poput Saponie postao nedostatan za normalno funkcioniranje, odlazak na regate, pripreme i međunarodna natjecanja, nabavku novih čamaca i opreme... Najavio je kako Iktus ulazi u jednu od najtežih godina u svom radu te da će trebati puno znanja, zajedništva, mudrosti i rada kako bi se nastavilo uspješno djelovati i postizati vrhunske rezultate u veslanju.

Govoreći o planu rada u sljedećoj godini Daniel Srb je istaknuo kako predstoji veliki posao za Davida Šaina, a to je "lov" na olimpijsku normu i pokušaj plasmana na Olimpijske igre kao i pokušaj ulaska u seniorski dio hrvatske reprezentacije jedne ženske Iktusove posade. Treći je posao osiguravanje što boljih uvjeta za nastup juniorke Teute Lee Stojaković na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu. Kao još jedan od ciljeva kluba Srb je istaknuo ulazak nekoliko osječkih juniora u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, u kojoj je uvijek bio netko od osječkih mladića, a danas je tamo usamljena Teuta Lea Stojaković. 

Na skupštini su dodijeljena i posebna priznanja veslačicama i veslačima koji su osvojili zlatne medalje na državnome prvenstvu 2015. godine. Plakete su primili seniori (četveraci sa i bez kormilara)- Mario Vekić, David Šain, Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić, juniorka Teuta Lea Stojaković (skif), mlađi juniori Patrik i Anton Lončarić (dvojac na pariće), starije kadetkinje Karla Ambruš i Marta Rakitić (dvojac na pariće), mlađe kadetkinje Ines Markulak i Dunja Kukić (dvojac na pariće) te kadetkinja Luna Keretić (skif).  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.