Hrvatski radio

Radio Osijek

Davisov kup: Podloga je odlično napravljena, Čilić stiže u srijedu

30.01.2018.

13:32

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Igrači teniskih reprezentacija Kanade i Hrvatske svakodnevno treniraju u dvorani Gradskome vrtu kako bi se što bolje prilagodili na zemljanu podlogu na kojoj će se igrati susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa od 2. do 4. veljače. Marin Čilić bi u Osijek trebao doći tijekom srijede.

Dvorana Gradski vrt i zemljana podloga na kojoj će se igrati susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade vrhunski su napravljeni, a igrači obiju reprezentacija svakodnevno treniraju kako bi se što bolje prilagodili uoči prvih susreta u petak. Danas je održana i prva službena konferencija za novinare izbornika, a kanadski Frank Dančević, svjestan je kako njegovim igračima ne odgovara zemljana podloga: "Hrvati čine sve kako bi ugodili svojim igračima kao i svaki domaćin. To je potpuno normalno i očekivali smo da će postaviti zemljani teren. Naravno da neće postaviti podlogu na kojoj mi volimo igrati i to je izazov s kojim se moramo suočiti. Došli smo u Osijek na vrijeme, čim je tren bio postavljen, kako bi smo se što bolje prilagodili. Pokušavamo igrače što je moguće bolje pripremiti za susret", rekao je Dančević.

Hrvatski izbornik Željko Krajan iznimno je zadovoljan podlogom, iako se, priznao je, malo i pribojavao kako će sve to izgledati: "Teren je stvarno dobar. Možda smo se malo i pribojavali jer to nije standardna podloga za dvorane i nije ju sigurno lako napraviti. Ispala je stvarno odlično, tvrd je teren, stabilan je ravan je i to je najbitnije. Pokušat ćemo ga jedino još malo učiniti sporilim i to je to", rekao je Krajan.

Ponajviše pitanja novinara ponovno je bilo vezano uz pozivanje ili nepozivanje Pavića u reprezentaciju: "Ne znam što reći, ponavljam se već valjda dvadeseti put u ovih par godina. Mate svaki put ima pozivnicu, ja ga trebam, moj je zadatak pozvati ga jer je igrač kojeg trebam u timu. No svaki put sam došao do odbijanja i nemogućnosti bilo kakve komunikacije s njegove strane. Nisam nikad osjetio nikakvu želju s njegove strane nakon tog nesporazuma koji se dogodio prije par godina da želi neke stvari promijeniti", rekao je Krajan i još jednom otkrio detalje njihove svađe: "U Davis Cupu tih tjedan dana imamo neka svoja pravila po kojima funkcioniramo, imamo jedan teren, ne četiri-pet kao na turnirima gdje dečki mogu trenirati cijele dane, imamo limit koliko sati dečki mogu trenirati. Njemu se tu neke stvari nisu sviđale, ali to je pravilo koje svi u Davis Cupu poštuju, a on ga nije htio ni želio poštovati i ja sam bio primoran jedanput ga ne pozvati zbog toga. Nakon toga on nikad više nije promijenio svoje mišljenje, valjda i dalje stoji kod toga da pod tim uvjetima ne želi biti u ovoj ekipi", ponovio je Krajan.

Što se tiče pozvanih igrača, Marin Čilić bi trebao doću u Osijek tijekom srijede dok bi u subotu susret parova trebao igrati Ivan Dodig, koji kao ni Čilić i Ćorić, nije sudjelovao u prošlogodišnjem susretu protiv Španjolaca: "Iako prošle godine nisam bio u Osijeku pratio sam susret i bio sam ugodno iznenađen atmosferom. Nadam se da će ovoga puta biti još veća podrška i nadam se da ćemo na kraju slaviti", rekao je Dodig.

Prvi pojedinačni susreti igraju se u petak od 14 sati, a kako je najavio izbornik Željko Krajan, Marin Čilić bi trebao biti u kombinaciji već za prvi dan. Ipak konačna će se odluka donijeti u dogovoru sa samim Čilićem koji bi u Osijek trebao stići tijekom srijede. Ulaznica još uvijek ima, a kupiti se mogu putem internetske stranice ulaznice.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.