Hrvatski radio

Radio Osijek

Devet medalja osječkim atletičarima

09.02.2021.

13:55

Autor: AK Slavonija-Žito / Radio Osijek

foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek

foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek

Foto: - / -

Prošloga je vikenda u Atletskoj dvorani Zagreb održano 1. kolo Prve lige Ekipnog dvoranskog prvenstva Hrvatske. Atletski klub „Slavonija-Žito" imao je 21 predstavnika, a u grad na Dravi donijeli su 9 medalja.

Najistaknutiji pojedinac bio je motkaš Ivan Horvat koji pobjedu (i maksimalne bodove svom klubu) osigurao preskokom 5,50m. Drugoplasirani je bio Ivan Paravac s preskočenih 5,00m, dok je treći u ukupnom poretku Borna Cik koji preskače visinu 4,70m. Ovaj je trojac ujedno osvojio maksimalne bodove za svoj klub, zauzevši sva tri vodeća plasmana.

Sigurnu pobjedu odnosi i dugoprugaš Lovro Nedeljković zahvaljujući uvjerljivom prolasku kroz cilj nakon 3000m u vremenu 8:27,92.

Drugoplasirane su bile Sara Aščić u skoku u vis (1,75m), kao i Nikolina Užnik u skoku s motkom (3,50m). Trećeplanirani natjecatelji ostvarili su iznimno "jake" rezultate. Mia Wild, iako još kadetkinja, u utrci na 60m prepone preskačila je seniorsku visinu prepona te ostvarila visoko treće mjesto rezultatom 8,81. Luka Jakobović, sprinter iz juniorske postave, utrku na 60m završio je na trećem mjestu prolaskom kroz cilj u vremenu 7,03. Iako ekipi ovaj put nije donio bodove, Dominik Škorjanc donio je vrijedan rezultat: utrku na 400m završio je rezultatom 49,51, čime je potvrdio status jednog od vodećih juniora u državi. Isti scenarij, također u utrci na 400m, ponovila je sprinterica Melani Bosić rezultatom 59,43. Za kraj valja istaknuti dobro otrčane štafetne utrke na 4x400m, gdje je (trećeplasirana) muška postava u sastavu Bernard Bručić, Franko Salaj, Mislav Škrtić, Dominik Škorjanc, izborila bodove zahvaljujući rezultatu 3:28,96.

Specifičnost je ovogodišnjeg natjecanja što se natjecatelji, po prvi puta na ekipnim prvenstvima, natječu u tri kola, nakon kojih će se znati ukupni pobjednici.

AK Slavonija Žito let

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.