Hrvatski radio

Radio Osijek

Dino Skender: Protiv Dinama se moramo baciti na glavu

22.04.2019.

12:40

Autor: Vedran Drabek

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto: - / -

Poluzavršnica borbe za ”Rabuzinovo sunce”, sutra od 18 sati na zagrebačkom Maksimiru očekuje nogometaše Dinama i Osijeka. "Svi moramo biti svjesni da ćemo se morati baciti na glavu ako želimo parirati ovom Dinamu.", poručuje trener Skender.

Nakon, u najmanju ruku, neuvjerljive predstave i poraza protiv Istre1961 u prošlom prvenstvenom kolu, već sutra Bijelo-plave čeka višestruko veći izazov u borbi za finale Kupa i to protiv branitelja naslova.

Dosadašnji međusobni omjer nikako nije naklonjen Osječanima, koji su do sada i to u šest navrata u Kupu zapinjali protiv Modrih a te činjenice svjestan je i trener Dino Skender:
„Dinamo je ovom trenutku jako moćna ekipa, čak i za europske prilike, oni su ovaj vikend protiv Slaven Belupa odmarali momčad koja će nastupiti protiv nas. Unatoč tome mi moramo definitivno znati što nam nosi ova utakmica i ako se budemo previše otvarali u situacijama kontinuiranog napada to može biti opasno za nas. Pokušat ćemo s čvrstim blokom, s nižom donjom zonom umiriti protivnika. Želimo se oduprijeti što je moguće čvršće i onda kroz defenzivu tražiti svoju šanse iz kontri i polukontri. Definitivno će nam biti cilj da na poluvremenu pokušamo izvući nulu nakon čega nam progresivno šanse rastu u nastavku, što znači da svi moramo biti svjesni da ćemo se morati baciti na glavu ako želimo parirati ovom Dinamu", poručuje Skender, ističući kako je ovo i za njega najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri: „Imali smo prošle godine nešto slično u juniorskoj konkurenciji, također u polufinala protiv Dinama i uspjeli smo ih iznenaditi i proći u finale, a na kraju i osvojiti to  natjecanje i, kad pitate kroz prizmu mene i mog izazova, volio bih da se sutra ponovi taj isti razvoj situacije”, zaključuje Skender.

Posljednji put Dinamo i Osijek susreli su se u Kupu sezone 2011./2012, i to u finalu kada je sustav natjecanja propisivao igranje dvije utakmice. 0:0 je tada bilo u prvom susretu u Gradskom vrtu, dok je u drugom na Maksimiru Dinamo slavio s 3:1.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.