Hrvatski radio

Radio Osijek

Državni rekordi Ivana Horvata i Elije Valentić

30.07.2018.

09:19

Autor: Radio Osijek / AK Slavonija Žito

foto: AK Slavonija Žito

foto: AK Slavonija Žito

Foto: - / -

Članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito Ivan Horvat i Elija Valentić postavili su nove državne rekorde u skoku s motkom na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke koje se održalo 28. i 29. srpnja 2018. na stadionu Mladosti u Zagrebu.

Prvog dana natjecanja Elija Valentić je pobijedila s preskočenih 4,06m što je novi državni rekord za seniorke i mlađe seniorke. Dosadašnji rekord Ivone Jerković, star 13 godina, popravila je za 1cm.

Za nastavak sjajnih vijesti pobrinuo se drugog dana prvenstva Ivan Horvat. On je osvojio 1. mjesto preskočivši 5,71m čime je za 1cm popravio osobni i državni rekord na otvorenom. Njegov najbolji skok u karijeri i apsolutni hrvatski rekord i dalje je 5,76m koji je, podsjetimo, postigao u dvorani, u Beogradu prošle godine.

Tako osječki klub trenutno ima seniorske državne rekordere u skoku s motkom i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Inače, osim zlatnih medalja Elije Valentić i Ivana Horvata, na natjecanju su osvojene još 2 srebrne i 2 brončane medalje. Osječanke su u skoku s motkom zauzele sve tri stepenice postolja.

Odmah iza Elije Valentić plasirale su se njene klupske kolegice Nikolina Užnik (3,40m) i Maja Petričić (2,90m). U skoku u vis, Sara Aščić je bila srebrna (1,78m), a Jana Pranjić brončana (1,60m).

foto: AK Slavonija Žito

foto: AK Slavonija Žito

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.