Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvaput je dvaput!

05.03.2013.

13:51

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Horvat, 9. u europi s izjednačenim državnim rekordom od 5,60m, dan prije natjecanja, trening je odradio bez motke koja je ostala u nekom drugom avionu.

Ivan Horvat može i bez motke, i to je gotovo cijela istina! Naime, Horvat, 9. u europi s izjednačenim državnim rekordom od 5,60m, dan prije natjecanja, trening je odradio bez motke koja je ostala u nekom drugom avionu.

“Ha, ništa odradili smo trening! Malo na zaletištu, malo tonizacija.“ – rekao je Horvatov trener Josip Gašparac i prepričao kako su motke i u povratku u Hrvatsku zalutale, iako je Ivan išao ranije, s drugim zrakoplovom, kako bi bio s motkama. Gašparac je zadovoljan rezultatom, a o tome kako je „zapelo“ na 5,50m Gašparac je rekao – „Bilo je malo nestabilnosti, no u trećem pokušaju je uspio. Imao je visinu no padao je na letvicu, to je uvijek tako kada je silna želja, pa nema dubine. Kad se smirio iz prve je preskočio 5,60!“.

Da je iz prve preskočio na 5,50m, Horvat bi bio u finalu, no pred njim su još godine treninga i, nitko ne sumnja, brojni uspjesi. Gašparac ponavlja kako su „motkaši“ najbolji nakon 10 – 12 godina treninga, a Ivan trenira „svega“ 5 i pol. Nijemac Raphael Holzdeppe bio je 8. sa 6,61m, samo centimetrom više od Ivana, a najbliži pobjedniku natjecanja, olimpijskom zlatnom, Francuzu Renaud-u Lavillenie-u, koji je skočio 6,01m bili su skakači sa 5,76. „U finalu je skakao samo Francuz.“ – rekao je Gašparac koji je prvi puta u životu svjedočio tome, da se natjecatelju ne prizna skok iako letvica nije srušena! „To je kao dobitak na lotu, to nisam nikada vidio! Letvica je odskočila i ostala na špicu, no pravila kaži da skok nije valjan!“ – zaključio je Gašparac.

Horvatu slijedi malo aktivnog odmora, nakon dva nastupa u Beču, jednog u Budimpešti, Osijeku i Göteborgu, pa žestoki treninzi prije tri velika natjecanja; ekipnog europskog, europskog do 23 godine i svjetskog u Moskvi u kolovozu. Karta za Moskvu se već može kupiti jer je normu za svjetsko Ivan preskočio službeno – DVA PUTA!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.