Hrvatski radio

Radio Osijek

Europska utakmica u Gradskome vrtu nakon pet godina

05.07.2017.

13:19

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon punih pet godina, u četvrtak će se na stadionu Gradskom vrtu odigrati jedna europska utakmica. Naime, NK Osijek igra uzvrat 1. pretkola Europske lige protiv ekipe UE Santa Colome iz Andore, a početak je u 20 sati i 45 minuta.

Nakon punih pet godina europska se utakmica igra na stadionu Gradskom vrtu, a u četvrtak na uzvratnu utakmicu Europske lige dolazi amaterska ekipa UE Santa Colome iz Andore. Podsjetimo kako su Osječani prvu utakmicu u Andori dobili 2:0, tako da bi uzvrat trebao biti samo formalnost.

Ipak trener Zoran Zekić nije bio zadovoljan igrom prije tjedan dana stoga susret najavljuje s oprezom: "Iako je kod nas atmosfera odlična i radna moramo biti oprezni jer ne želim da se ponovi prva utakmica s ovom ekipom. Želim vidjeti puno rastrčanije igrače, da kreiraju prostor, da bolje rade jedan za drugog, želim vidjeti igrače koji su sposobni rješavati situacije jedan na jedan, da nam protočnost bude što bolja. Želim na bokovima vidjeti situacije dva na jedan, želim da što više igrača dolazi u završnicu i očekujem da se sutra zaista vidi jedan napredak", rekao je Zekić.

Novopridošli igrači koji nisu imali pravo igrati u prvom susretu još uvijek nisu službeno registrirani za klub, dok su svi ostali na raspolaganju: "Sastav, najvjerojatniji, ako se nešto ne desi: Škorić, Barač, Barišić, Šorša, Lopa, Lesjak, Grezda, Boban, Bočkaj i Ejupi, te na vratima, naravno, Malenica", rekao je Zekić i dodao kako se nada da će ova utakmica konačno dati samopouzdanje ekipi pred velike izazove koji im slijede.

Utakmica u Gradskome vrtu počinje u 20 sati i 45 minuta, a vrata stadiona otvaraju se već u 18 i 45. Preporuka iz kluba je da svi zainteresirani za utakmicu kupe godišnje ulaznice, jer se za 200 kuna s Istoka mogu gledati sve prvenstvene, kup utakmice kao i sve utakmice koje Osijek bude igrao ove sezone u Europskoj ligi. Godišnja ulaznica za zapad je 300 kuna, a novost od ove sezone je Obiteljski paket koji stoji 250 kuna (uključena je jedna ulaznica za odrasle i jedna za djecu, a svaki sljedeći član kućansta plaća 50 kuna). Obiteljski paketi dostupni su samo za istočne i zapadne tribine. Napominjemo kako pojedinačna ulaznica za susret sa Santa Colomom za tribinu na istoku košta čak 100 kuna što dovoljno govori o isplativosti godišnje ulaznice uz članstvo u Bijelo-plavm klubu.

Godišnje ulaznice mogu se kupiti svakoga dana od 12 do 18 sati na štandu kod jugoistčnog ulaza na stadion, a na sam dan utakmice prodaja će trajati do 19 sati.

Uoči utakmice protiv Santa Colome Kohorta će organizirati popularni korteo, a okupljanje će biti u 17 sati u prostorijama Udruge Kohorta u Tvrđi, a oko 19 i 30 skupina će krenuti prema Gradskom vrtu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.