Hrvatski radio

Radio Osijek

12:19 / 14.08.2018.

Autor: Radio Osijek/TM

Europsko srebro rezultat je godina truda, rada, odricanja

Foto: mrežne stranice Osječko-baranjske županije

Foto: mrežne stranice Osječko-baranjske županije

Foto: - / -

Osvajanjem srebrne medalje za vježbu na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman ostvario je najveći sportski rezultat dosadašnje karijere. O tome je danas govorio na konferenciji za novinare.

Uz njega su bili trener Vladimir Mađarević i predsjednik Gimnastičkog društva „Osijek Žito“ Marko Pipunić. 
"Čast mi je da sam uspio donijeti još jednu veliku medalju u grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Znate koliko sam lokalpatriot i koliko volim ovaj grad. Uvijek sam govorio da uvjeti i sve drugo na što smo se mi sportaši žalili nisu najvažniji, već je najvažniji rad. Ovoga se puta pokazalo da treba biti uporan, ustrajati, nikada ne treba klonuti i prestati vjerovati u sebe. Naravno, ne bih to mogao napraviti sam, bez podrške trenera i kluba, ali i drugih, naše lokalne zajednice, Hrvatskog olimpijskog odbora koji su uvijek bili više ili manje uz nas, kroz čitavu moju karijeru,“ rekao je Seligman zahvaljujući na čestitkama.
Srebrna medalja na Europskom prvenstvu, kaže Seligman, kruna je njegove karijere, ali dodaje kako je sve to i najavljivao. "Osjećao sam svih ovih godina da mogu... Na posljednja tri Europska prvenstva tri puta četvrto mjesto za redom, uvijek je to bilo za dlaku, uvijek je to bilo blizu. Uvijek sam išao spreman, davao sve od sebe, ali uvijek je nešto falilo. Ovoga puta bio je to jedan predivan vikend u Glasgowu, uspio sam osvojiti srebro, biti drugi u Europi i što reći – sreći nema kraja. Stvarno sam ponosan i sretan što sam donio još jednu veliku medalju u naš grad," rekao je europski viceprvak novinarima u Osijeku.
Zadovoljstvo nije krio ni Seligmanov trener Vladimir Mađarević, ali je podsjetio kako je ova medalja rezultat godina truda, rada, odricanja. "I kada dođe ovakva nagrada, osjećaš sreću, zadovoljstvo zbog završenog posla. Kao kada završiš fakultet, diplomiraš, isto tako se osjećaš ispunjen. Upravo tako i mi sada osjećamo to zadovoljstvo, ispunjeni smo jer je završen veliki posao. I očekivanja su bila tu unazad deset godina. Od 2008. stalno nam je to bilo na dohvat ruke, a nikako da se dogodi. Bilo je tu i sumnji i nedoumica, i težih i lakših situacija između mene i Roberta i okruženja. Robert ima više od 30 godina, govorilo se da je prestar, da bi trebao i prestati, da ništa od njega, da će doći mladi... Nas dvojica smo znali da nije tako, znali smo svo to vrijeme da je on europski, svjetski vrh", iskren je bio Mađarević. Vjeruje da će na krilima uspjeha na Mediteranskim igrama u lipnju, sada i na Europskom prvenstvu, u Dohi na predstojećem Svjetskom prvenstvu ostvariti plasman u finale i boriti se za medalju. "Osvajanje svjetske medalje bila bi kruna njegove karijere. Nadamo se da ćemo nastaviti taj srebrni niz koji nas je zahvatio u 2018. godini, ali zašto ne i zlato", rekao je Mađarević.
Vlasnik osječke tvrtke Žito i glavni sponzor osječkih gimnastičara Marko Pipunić drži da se uspjeh Roberta Seligmana ne može ograničiti samo na sport: "Robert je za nas uvijek bio pobjednik. I kada je bio četvrti on je bio pobjednik jer svakim svojim nastupom on je promovirao Osijek, regiju i Hrvatsku. Vjerujem kako mu ovo nije zadnja osvojena medalja, koja mu je nagrada za uloženi trud i rad." Najavljujući skoro otvaranje obnovljenog Sokolskog doma, planirano za 3. rujna, Pipunić je rekao kako to neće biti samo poligon za pripremu vrhunskih rezultata naših gimnastičara. "Bit će to mjesto na koje ćemo dovesti desetak reprezentacija godišnje na pripreme. To znači da će doći desetak delegacija, da će sa sobom ponijet jednu sliku o županiji, gradu, Osječanima, a to će se jednom početi vraćati", uvjeren je Pipunić.
Robertu Seligmanu na uspjehu su čestitali Dragan Vulin, predsjednik Skupštine osječko-baranjske i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.